Nieuwe stoel Bello2, 31 mei 2015

Actieve stoel

  

Om Marilou optimaal gebruik te laten maken van haar Tobii hebben in januari een aanvraag gedaan voor een actieve binnenstoel.

Maar opnieuw liepen wij tegen die grote muur op die volwassenheid heet.

Zodra je 18 jaar bent heb je nog maar recht op een soort stoel! Dat die volwassenen nou toevallig maar 1,45 meter is met een gewicht van 50 kilo, of te wel een echt kinderlichaam heeft maakt dan niets uit.

Voorzieningen voor kinderen worden bij volwassenen niet vergoed. Punt. Uit. Daar begon het eerste gevecht, de huisarts moest de verwijzing schrijven maar die kent Marilou niet dus weigerde in eerste instantie.

Eigenlijk moest er vanuit Medipoint eerst een passing komen om er achter te komen of de volwassenen trippelstoel echt niet zou passen. Ik wilde gelijk aan de slag met Atlas!

En warempel kwam de dag dat wij met z’n vieren om de stoel zaten, Marilou zat er prachtig in en de bestelling en de indicatie werd ter plekke aan tafel geregeld.

Zonder tussenkomst van een therapeut, he dat ging verrassend snel!!

Maar toen was er een probleem, de aanvraag werd afgekeurd door de verzekering, de therapeut bleek toch noodzakelijk, Medipoint was de indicatie vergeten mee te sturen en tot overmaat van ramp bleek het traagschuim zitkussen niet besteld te zijn door Atlas.

Maar iets later dan verwacht werd de prachtige Bello2 stoel afgeleverd. Een actieve eetkamerstoel, in de prachtige grijs witte tinten van ons huis nog wel!

Marilou geniet elke dag van haar stoel. Gelijk met de aanvraag van de stoel hebben wij een aanvraag gedaan voor een tafelstandaard voor de Tobii. Deze drie blijken de beste combinatie ooit!

  
zelfeten1 nieuwestoel1

Lou blijft wakker, is actief en kletst de oren van ons hoofd met haar Tobii voor haar neus.

Het eerste weekend gebeurde er al iets heel moois tijdens het ontbijt, Lou heeft bijna haar hele handfunctie verloren maar haar vorkje vasthouden doet ze gelukkig alweer een tijd. En nu opeens was zij dankzij haar goed zithouding aan de eettafel in staat haar vorkje ZELF van haar bord te pakken en in haar boterham in haar mond te stoppen!

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s