Tobiipraat.nl , 29 mei 2015

Believe in me, like I believe in you!

Begin dit jaar werd ik gevraagd het informatieve gedeelte van de Belgische Rett Syndroom familiedag te verzorgen met de spraakcomputer (met oogbesturing) als thema.

Ik vond het een hele eer!

Gelukkig had ik een paar maanden de tijd om mij voor te bereiden en kreeg ik een spreektijd van anderhalf uur.

Toen ik mijn lezing op papier had staan bleek deze natuurlijk veel te lang. Hoe vat je ook 15 jaar spraakcomputervoorbereiding en de waanzinnige afgelopen 2 jaar samen in anderhalf uur??

Afgelopen 25 april was het zover, het spannendste gedeelte bleef natuurlijk Marilou. Zou Marilou haar “kunstje” gaan vertonen voor een overvolle zaal, zelfs na een lange autorit? Ik zette Marilou met haar rug naar de zaal om haar op haar gemak te krijgen en vroeg haar kun je de mensen in de zaal iets vertellen.

Haar eerste zin was al hilarisch: ik wil op de postoel! Sorry Marilou dat moet even wachten. Daarna vroeg ik haar of zij iets over zichzelf wilde vertellen.

En daar ging ze: op de hoofdpagina koos zij de pagina Marilou, ik ben Marilou, ik ben 18 jaar. Ze kijkt mij aan en vraagt: en jij? Heb ik natuurlijk geen antwoord op gegeven! Daarna vertel ik de zaal dat zij meestal standaard vertelt over zussen en daarna over de huisdieren. Marilou begint direct: ik heb twee zussen, dit is Anouk en dit is Tyra. En daarna komen natuurlijk ook al onze huisdieren aan bod.

Het is bijzonder om de verwondering in de ogen van mijn toehoorders te zien, die ik zo herken van mijn allereerste kennismaking met de Tobii.
Hun vragen waren dezelfde vragen als die ik, destijds, zelf ook had.

Is mijn kind hier wel toe in staat? Waar haal ik de tijd vandaan om het haar aan te leren? Kan ik al die pagina’s zelf wel vullen? Maar de belangrijkste vraag blijft natuurlijk hoe bekostig zo’n duur apparaat? Vooral in Belgie is dat op dit moment lastig!

Natuurlijk kom ik spreektijd te kort maar gelukkig kan ik na de lunch nog een praktische Tobii werksessie geven aan de geinteresseerden. Ook werd mij gevraagd uitleg te geven aan sponsoren voor het Tobii&Co project: Tobii&Co project

Op verzoek van de Belgische Rett Syndroom Vereniging heb ik mijn opgedane kennis en ervaringen gebundeld op mijn nieuwe site: tobiipraat.nl

Vooral de deelpagina’s bovenaan de site bevatten veel bruikbare informatie voor therapeuten, logopedisten en ouders/verzorgers.

Deze deelpagina’s gaan over het voortraject, de proefperiode, het begin enz.
Maar vergeet vooral de pagina: Tips tijdens gebruik niet!

Deze deelpagina’s zal ik regelmatig voorzien van nieuwe informatie!

Daarnaast is er een bloggedeelte waarin ik regelmatig de vorderingen van Marilou beschrijf en laat zien dmv filmpjes.

Sinds de publicatie van mijn site, gebeuren en mooie en bijzondere dingen. Nationaal en internationaal!

Printscreen tobiipraat.nl:

Schermafdruk 2015-06-06 16.05.36

Ook heeft Gill Townend(communicatie-expert) een dag met Marilou en haar Tobii mee gelopen in ons gezin. Gill was erg onder de indruk van Marilou en de inzet van de Tobii voor haar.
Andere syndromen buiten het Rett Syndroom tonen interesse. Mijn site zal binnen het Angelman Syndroom ook geintroduceerd worden in hun nieuwe handboek via het Sophia Kinderziekenhuis.

Marilou heet zoals elk jaar weer genoten van de Belgische Familiedag.Snoezelen, muziek, theater en een ritje op de bok van het rijtuig zijn altijd favoriet!

IMG_8358 IMG_8335 IMG_8337 IMG_8369 IMG_8376

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s