De uitslag van HET MONSTER…….., 22 mei 2010

De MRI is inmiddels al weer even achter de rug. Maar ik merk dat de uitslag mij al een paar dagen bezighoudt.

Natuurlijk zullen het RETT hersenen zijn, of te wel weing tot geen afwijkingen vertonen. Maar stel nou toch eens dat er in die 12 jaar tot de laatste MRI toch nog iets anders gevonden gaat worden.

En dan is er nog de romp-MRI, belangrijk en doorslaggevend. Als de MRI laat zien waarom onze Lou niet meer wil lopen is er meer reden voor een spoed-scolioseoperatie.

En daar zit het punt, moet je nu als ouders gaan wensen dat de romp-MRI veel afwijkingen vertoond?

We zijn inmiddles een half jaar bezig met alle voorbereidingen. We bezoeken regelmatig de vele artsendisipline’s en ondergaan alle onderzoeken.

Maar ik zie de scoliose bijna onder mijn handen groeien. Ik maak mij vreselijk zorgen, Marilou loopt inmiddels niet meer maar zet stapjes.

Toch blijft de arts erbij dat dat niet aan de ernstige scoliose ligt. Ik kan het mij niet voorstellen!

Inmiddels is duidelijk waar het echte probleem zit, er is simpel weg te weinig geld om Marilou te opereren ondanks dat iedereen inmiddels overtuigd is dat er snel geopereerd moet gaan worden.

In oktober 2009 heeft de Vereniging een rapport over de diverse aspecten van de behandeling van scoliose in Nederlandse ziekenhuizen in 2008 uitgebracht.Het rapport bevat kwantitatieve en kwalitatieve gegevens van de scoliosezorg in Nederland. De conclusies richten zich met name op de te lange en stijgende wachttijden voor scolioseoperaties en op een afnemend aantal ziekenhuizen waar scoliose, met name idiopathische scoliose, operatief behandeld kan worden. Daarnaast zijn conclusies getrokken over kwalitatieve aspecten ter zake van methodieken en procedures. Verder blijkt dat de informatiesystemen van ziekenhuizen niet zodanig zijn ingericht dat een goed inzicht kan worden verkregen in de markt en inhoudelijke aspecten van de behandeling van scoliosepatiënten naar, onder meer, leeftijd, type scoliose en behandelaar.

Tijdens het telefoongesprek met de arts over de uitslag van vorige week blijken de hersenen geen afwijkingen te vertonen. De romp-MRI laat zien dat er door de ernstige scoliose geen zenuwen bekneld zitten.

Er worden wel twee uitstulpingen gevonden, ik houd mijn adem in en vraag: toch niet op L4 en L5?
De arts reageert enigszins verbaast over mijn kennis maar dat is precies de plaats waar mijn eigen hernia zit……….

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op De uitslag van HET MONSTER…….., 22 mei 2010

  1. Marijke zegt:

    Moeilijk hoor dat jullie zo lang moeten wachten op het vervolg. Zeker nu je ze nog verder achteruit ziet gaan. Heel veel sterkte ermee hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s