Make it a December to Remember! december 2014

Twee maanden vol feestelijkheden!

Anouk vindt na 4 jaar haar droomstudio midden op de campus van Utrecht maar liefst 30 m2 incl. prachtig uitzicht vanaf de 14de verdieping, een eigen keuken en een eigen badkamer.

IMG_5604 IMG_5613

Wat een enorme hoop spullen kan een kind van deze leeftijd verzamelen maar alles paste er precies in! Ze heeft het zo naar haar zin dat wij haar nog maar weinig thuis zien, een goed teken!

IMG_5581

We worden door de gemeente Gouda uitgenodigd aanwezig te zijn bij de enige echte Sinterklaasintocht. Alles tot in de puntjes goed geregeld, persoonlijke kennismaking met de burgervader van Gouda en een perfecte plek direct aan de kade.

IMG_5664

Een ding gaat volledig mis en dat is het weer. De wind is hard en het is heel koud maar nog erger zijn de vreselijke stortbuien.

IMG_5731-EFFECTS

Even slaat de twijfel toe, Marilou is herstellende van een longontsteking maar bij nader inzien zal zij droog en warm in haar rolstoel zitten.

Wij daarentegen niet, we zijn tot op het bot koud en nat maar hebben genoten van de sfeer. Marilou had precies bij aankomst van de Sint een opleving en keek enigszins verbaasd naar de Kaas- en Stroopwafelpiet!

De rellen een paar meter van ons vandaan vergeten we maar gauw!

Bij thuiskomst geniet Marilou extra van haar Sinterklaaspagina op haar Tobii spraakcomputer. Via de plaatjes zet zij zelf haar lievelings Sinterklaasliedjes aan.

Aan het eind van deze maand zal onze lieve Gerda dan echt afscheid nemen van ons gezin, zonder dat zij het door heeft vul ik mijn dagen met het regelen van haar afscheid.
Ik informeer haar familie, maak YouTube-filmpjes en word verwacht in Studio 21 voor de afspraak met de redactie van Life4you.

filmpje over Marilou en Gerda: http://youtu.be/GDisMnYZs-o

IMG_6039
Twee TV-zenders hebben interesse getoond in ons verhaal over Gerda.

Tussendoor vieren we de 14de verjaardag van Tyra, een huis vol feestvierende pubers die opeens vroeg naar huis moeten omdat Tyra een paar uur later als verrassing, met mij en vrienden, naar Londen vliegt!

Voor Marilou ook een feestelijke dag: vier jaar na de scoliose-operatie durven we haar voor het eerst mee de trap op naar boven te nemen.
Zodat we onze gezinszangtraditie aan het bed van de jarige kunnen voortzetten.
Naar boven liep zij ZELF! Naar beneden tillen Axel en Anouk haar.
Marilou keek boven haar ogen uit en bezocht een voor een onze slaapkamers!
Een echt emo-momentje voor ons allemaal!

IMG_2826

We genieten die dag ook nog eens als gezin van het Sisa Sinterklaasfeest georganiseerd door het Zeldzame Ziekten Fonds op Duinrell.

Marilou heeft een goede dag en zoekt de aandacht van elke Piet op, ook Sinterklaas komt haar nog even persoonlijk dag zeggen.

IMG_2904 IMG_2920

Tyra en ik genieten samen met onze vrienden van een paar fantastische dagen in Londen. De nattigheid daar hebben we het even niet over want precies als we de Londen Eye bezoeken is het zeer helder en prachtig weer. Een ervaring die wij ons leven niet meer vergeten!

IMG_5954

Thuisgekomen gaat Tyra direct weer aan de slag als stagiaire van het Ronald McDonaldhuis Den Haag, dit keer als gastvrouw op een kerstbeurs!

IMG_6063

Om te voorkomen dat de wereld van Marilou thuis te klein wordt zijn we op zoek gegaan naar een bezoekochtend op een dagcentrum voor volwassenen.
Die stap vond ik heel groot, Marilou is altijd mijn kleine meisje gebleven. Ik vind het moeilijk haar als een volwassen vrouw te zien, aan dat stukje verwerking moest ik nog hard werken.

Groot nieuws: dat is gelukt!!
Ik geniet nu intens van de feestvierende vaak 70-jarige gehandicapten om mijn kind heen en nog belangrijker Marilou geniet nog meer!

Ze heeft echte vrienden en vriendinnen die haar graag aan de hand meenemen en die haar van alles vertellen!

Ze voelt de spanning van de anderen als Sinterklaas de klas in komt en smult van alle lekkere dingen tijdens de Kerstlunch.
Hoe meer prikkels hoe beter, de zachte baby- en kinderstemmetjes zijn vervangen door zware mannen- en hoge damesstemmen die allemaal proberen zo hard mogelijk mee te zingen met de Sinterklaas- en Kerstliedjes.
Onze Lou deint vrolijk mee op de muziek! Haar wereld kan zo mooi zijn!

IMG_6136 IMG_6096

We organiseren voor alle 12 medewerkers rond Marilou een hightea bij ons aan de eettafel zodat Gerda het idee kreeg dat dat haar enige afscheidsfeestje was. Daarnaast verwelkomen we Lotte na haar wereldreis weer terug in ons team!

IMG_6189-SMILE

Maar niets was minder waar, Gerda dacht dat zij een aantal dagen later een uitje kreeg van haar collega’s. Zelfs toen zij met hen in het publiek belandde bij Life4You had zij niet door dat ik weleens vanuit de coulissen met een zelfgemaakte taart haar zou kunnen komen verrassen.
Gerda in tranen, ik in tranen en zelfs Irene Moors in tranen!

IMG_6034

IMG_1536

Een belevenis om nooit meer te vergeten al was het alleen al om de vele BN’ers om ons heen (De Gooise Vrouwen, Gerard Joling enz.) en de prachtige kado’s.

De uitzending van Life4you van 7 december 2014, een echte tranentrekker is hier terug te zien:

http://www.rtlxl.nl/#!/zzzz/b37117d8-7d40-46c1-aa69-087bb3104885

Een krappe twee weken later hebben we de volgende verrassing voor Gerda in petto! We halen haar met een van haar dochters thuis op voor een bijzonder diner.
Als we daarvoor de grote kerk in Den Haag binnen lopen vallen haar al direct de Omroep Max Kerstdiner logo’s op.

IMG_3404

Ach wat leuk mijn favoriete omroep is er ook, zijn haar eerste woorden en dan als snel er achteraan: o nee he, weer camera’s, wat hebben jullie nu weer geregeld??

We nemen plaats aan de tafel op de mooiste plek in de kerk. Wauw we kijken onze ogen uit naar de prachtige aankleding en verlichting. Wat een feestelijk geheel!

IMG_3407

We worden al snel in de watten gelegd met allerlei heerlijkheden. Gerda doet net of ze het installeren van alle camera’s om haar heen niet door heeft en wij doen lekker met haar mee.

Tot een grote lichtbundel de aandacht op Gerda en mij richt, Jan Slagter komt ons interviewen over de afgelopen 15 jaar dat Gerda in ons gezin werkzaam is geweest.

DSC_0072

Eindelijk mag ik Gerda dan verklappen waar ik al maanden in het geheim mee bezig ben geweest, vanavond zal haar grootste wens uitkomen namelijk: een kopje koffie drinken met De Rijdende Rechter, Mr. Frank Visser!

Het kopje koffie is vervangen door een heus kerstdiner, we zien Gerda volop genieten van de aanwezigheid van Mr. Frank Visser.
Ze praten samen over van alles en nog wat en wat een leuke tafelheer blijkt Mr. Frank Visser te zijn!

IMG_3450

De uitzending Max’s Kerstdiner van 23 december 2015 is terug te zien op:

http://maxmaaktmogelijk.omroepmax.nl/uitzending/max-maakt-mogelijk-dinsdag-23-december-2014/

Van het ene feestje duiken we in we in het andere feestje, we vieren dit jaar ons meeste relaxte kerst ooit! Ons huis omgetoverd in een Kersthuis en al zeg ik het zelf, dat was goed gelukt dit jaar.

IMG_6448

IMG_3527

Marilou is in TOP conditie, kraakhelder en o zo gezellig!

IMG_6625
We vieren het kerstfeest zoals het hoort te zijn met veel familie en samenzijn. Marilou eet het complete zesgangen kerstdiner, gemaakt door mij, zelfs helemaal mee!

IMG_3714

Er komt geen staafmixer aan de pas, andere jaren viel zij bij de tweede gang in slaap maar dit jaar is alles anders en blijft zij tot laat in de avond op om te kunnen genieten van al het lekkers en de gezelligheid!

IMG_3638

Traditiegetrouw komt met Oud en Nieuw de kaasfondue op tafel.

IMG_6680

Marilou vraagt via haar Tobii spraakcomputer om een hapje. Voor de grap geven we haar een ondergedompeld stuk brood met kaas, hoe groot is onze verbazing als wij haar vervolgens horen zeggen via haar spraakcompter: Lekker nog een hapje!

Mooier kunnen wij 2014 niet afsluiten, wij hebben vertrouwen in 2015!

IMG_3568

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Make it a December to Remember! december 2014

  1. Vasilica zegt:

    Ik ben heel erg blij dat jullie het jaar 2014 zeer goed en feestelijk af hebben kunnen sluiten en we gaan er een heel mooi jaar 2015 van maken en ik ben erg trots op jullie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s