Maffia?

Een Rettgezin huurt voor de tweede keer het UitalsThuisbed. Dit is een speciaal bed ontworpen voor kinderen en jongvolwassenen die functioneren op een laag niveau en veel verzorging nodig hebben. Door het hoge hekwerk kunnen de kinderen niet uit bed vallen. Zoals gewoonlijk check ik de vakantiewoning op het internet.
Helaas is er sprake van een hoogteverschil met de kade en moet ik de woning kwa geschiktheid afkeuren ivm arbeidsvoorwaarden van mijn bezorgdienst.

Het gezin krijgt een andere woning op het park Rien van den Broeke Village toegewezen die wel geschikt moet zijn volgens de eigenaar.

Ik bel met de receptie,de vrouw van de eigenaar, om door te geven dat de bezorgdienst alleen op werkdagen levert en ophaalt. Ik maak samen met haar de afspraak voor de levering van het bed op vrijdag en voor het ophalen op maandag. Dat is al anderhalf jaar mijn werkwijze. Precies op dit punt gaat het later in het verhaal fout.

Op de vrijdagochtend 26 april, de dag van de levering, word ik door een zere boze eigenaresse gebeld. Ik vang tussen de flarden van boosheid stukken op in de trant van: het huis is volledig geruïneerd, alles staat op zijn kop, het is vreselijk smerig, niet meer te verhuren enz. Ik probeer met mijn vragen er achter te komen wat er precies is gebeurd. Het wordt mij maar niet duidelijk, rekeningen gaan er komen, hele hoge van reparatiediensten en schoonmaakdiensten wordt mij verteld.

Ik bel gelijk met mijn bezorgdienst en hoor een heel ander verhaal. Een agressieve eigenaar heeft hen gedwongen het Uit als Thuisbed door een grasveld te duwen en het via de schuifpui in de woning te plaatsen. De woning bleek zoals van te voren beloofd aan de huurders (en mij) opnieuw niet geschikt, de wenteltrap in de gang is een groot probleem, bovendien stonden de originele bedden nog in de slaapkamer op de begane grond. De eigenaar was niet van plan het tweede bed te verwijderen en liep weg. De bezorgers waren daarom genoodzaakt het tweede bed omgekeerd op het eerste bed te plaatsen zodat het Uit als Thuisbed toch in de veel te kleine slaapkamer geplaatst kon worden. Met de verhuisdeken hebben de bezorgers van het UitalsThuisbed de vloer nog zo veel mogelijk schoongemaakt.

Ik adviseer de eigenaresse zoveel mogelijk foto’s te maken van de voor haar vreselijke situatie en die met de rekeningen naar mij op te sturen. Nee dat doet ze niet en ze verbreekt de verbinding. Ik bel terug en krijg de boze eigenaar aan de telefoon. De woning is onbruikbaar volgens hem. Heel de indeling is verkeerd. Ik vraag daar op door als ik begrijp dat de eetkamertafel niet meer op zijn plek staat en er grassprieten in de woonkamer liggen. Weer vraag ik om foto’s en een rekening, ik geef mijn adres nog door! Hij schreeuwt ik doe helemaal niets meer aan de woning en laat de boel de boel zodat de huurders bij u komen klagen. Ik denk de eigenaar te kunnen kalmeren door te vertellen wie ik ben, wat mijn doelstelling van Uit als Thuis is en dat ik op een non-profitbasis werk. Ik “verdien” niet op mijn bed, 150 euro per week (incl.bezorgen, monteren, ophalen en schoonmaakkosten) ben geen groot bedrijf maar gun andere gezinnen met een gehandicapt kind ook een onbezorgde vakantie door mijn aangepaste bed te verhuren.

Inmiddels zijn de huurders gearriveerd, ze zijn blij te zien dat het UitalsThuisbed op de goede plek staat. Ze vinden de woning niet schoon maar dan vooral onder de bedden en de bovenverdieping daar waar de bezorgers überhaupt niet zijn geweest. Ze zetten de eetkamertafel op zijn plek en beginnen aan hun vakantie.

Maandagochtend 6 mei, de dag van het ophalen van het UitalsThuisbed gaat op mijn vakantieadres mijn mobiel. Mijn bezorgdienst krijgt mijn bed niet mee. De eigenaar is naar Schiphol vertrokken voor een vakantie en heeft zijn medewerkers verboden het bed achter de afgesloten ruimte mee te geven aan de bezorgdienst. Ik geloof mijn oren niet. De eigenaar is mobiel niet bereikbaar. Ik bel de huurders om te horen of zij weten wat er aan de hand is. Dan blijkt dat hun vakantie door het nare gedrag van de eigenaar niet geslaagd is geweest. Het UitalsThuisbed beviel net als vorige keer weer goed gelukkig. Verder geen bijzonderheden alleen had het gezin hun borg nog niet terug gekregen.

Ik bel met de bezorgdienst ook zij komen niet verder op het park en moeten zonder mijn bed huiswaarts keren. De kosten van dit lege transport zijn voor mijn rekening.

Vanaf dat moment is mijn bed gegijzeld en besef ik een enorm probleem te hebben. Ik neem contact op met een juridisch adviesburo. Zij proberen wekenlang tevergeefs te bemiddelen nadat de eigenaar terug is gekomen van zijn vakantie. In elk gesprek geeft de eigenaar een andere reden op voor het gijzelen van mijn bed. Het terras zou kapot zijn, de woning vies enz. De opnieuw gevraagde rekeningen met bewijzen blijven uit. Deze eigenaar is niet op zoek naar oplossingen maar geniet van het creëren van problemen.

Ondertussen kan ik niet voldoen aan de huuraanvragen voor het UitalsThuisbed met Hemelvaart en Pinksteren. Ook kan het geplande logeerweekend van onze eigen dochter Marilou niet doorgaan. We stellen de eigenaar aansprakelijk voor de gederfde kosten. Maar ook voor de juridische kosten en de extra transportkosten voor het opnieuw ophalen van het bed.

En dan is er opeens een hele andere reden van de verduistering van het bed. Het UitalsThuisbed had op de dag van het verlaten van de vakantiewoning opgehaald moeten worden omdat de huurders op zaterdag de woning leeg hadden moeten achterlaten. En niet pas op maandag zoals door mij afgesproken met de eigenaresse. Ik heb dat telefonisch gedaan, zonder dat per mail te bevestigen. Nu kon de eigenaar zijn vakantiewoning niet doorverhuren. Helaas heeft de eigenaar mij op de bewuste zaterdag niet gebeld zodat ik nog te mogelijkheid had gehad het bed zelf op te gaan halen in Loosdrecht.

Er zit niets anders op dan aangifte van verduistering te gaan doen. Inmiddels wist ik dat deze procedure drie tot zes maanden in beslag zal nemen. En die tijd heb ik niet met de vakantieperiode in aantocht. Ook voor deze uitleg is de eigenaar niet gevoelig.

Natuurlijk kan ik die vijf gezinnen met een zwaar gehandicapt kind vertellen dat er sprake is van overmacht en kiezen voor mijn recht en dus verduisteringsprocedure opstarten. Al was het maar voor mijn genoegdoening. Ik neem contact op met de politie Loosdrecht en leg mijn verhaal uit. Pure verduistering maar ook hier geeft men mij weinig hoop op een snelle oplossing. In Nederland is het dus mogelijk spullen te ontvreemden van derden en deze drie tot zes maanden in je bezit te houden. Alleen via een rechtszaak kun je je spullen terug vorderen. De kosten van deze rechtszaak zijn vaak ook niet terug te vorderen op de verliezende partij.

Er is bij de politie veel begrip voor mijn verhaal en voor de gevolgen voor de vijf gezinnen. Ik denk te merken dat men de eigenaar “goed” kent. Er wordt een agent naar het park gestuurd om te gaan bemiddelen en zo te proberen de procedure van verduistering te voorkomen. Helaas loopt de agent tegen dezelfde problemen op. Niet voor reden vatbaar. De eigenaar zegt volledig in zijn recht te staan. Hij weet opeens niet meer wie ik ben, heeft nog nooit met mij gesproken enz. En weet niet van wie het bed is. Dat terwijl er een metalen plaat op het bed gemonteerd is met de tekst: Eigendom van Uit als Thuis met mijn huisnummer en mijn mobiele telefoonnummer. Ik slik mijn tranen weg als de agent vertelt dat de eigenaar tegen de agent zei precies te weten wat hij deed omdat hij zelf vader van een gehandicapt kind was.

Ik heb dan alleen nog de keuze mijn bed terug te kopen van de eigenaar of te gaan voor de verduisteringsprocedure van maanden.

Het is geen keuze!!

De laatste keuze kan ik niet over mijn hart verkrijgen, ik weet zo goed hoe belangrijk een vakantie voor deze gezinnen is! Zelf hebben wij jaren niet als gezin op vakantie gekund zonder dit bed.

En bij de eerste keuze ben ik al mijn spaargeld van het afgelopen jaar kwijt, bedoeld voor een tweede UitalsThuisbed. Zodat ik in de toekomst nog meer gezinnen zou kunnen helpen.

Ik moet nu een weekend huur betalen voor een vakantiewoning, 175 euro voor het verplaatsen van het bed en een belachelijk bedrag aan administratiekosten.

Ik sta/stond volledig in mijn recht maar waarom voelt het toch zo anders…..

Voor ik vannochtend vertrek neem ik nogmaals contact op met de politie Loosdrecht. Ik vraag of ik hen mag bellen als ik mij op het vakantiepark Rien van den Broeke onveilig voel?

Geen probleem men kent het hele verhaal en mijn dossier wordt bij de meldkamer neergelegd. Ik stap met licht vertrouwen in de auto, bij het installeren van mijn TomTom klinkt er op de radio: altijd al uw droom geweest een een vakantiehuisje in Loosdrecht? Het heeft vast zo moeten zijn.

Ik ontmoet mijn bezorgdienst op het terrein. De eigenaar is opnieuw zeer onvriendelijk. Ik vraag hem terwijl ik mijn spaarcenten op de receptie leg of hij mij ook kan aankijken.

Hij ondertekent een factuur en loopt naar buiten. Naast de receptie trekt hij een garagedeur open en zegt: pak uw bed maar!

Op verschillende plaatsen in de ruimte denk ik onderdelen van mijn bed te herkennen.

Ik zeg dat ik hier niet meer akkoord ga en dat ik van hem verwacht dat hij mijn bed terug geeft zoals ik het heb achtergelaten. De eigenaar loopt woedend weg het vakantiepark op.

Ik besluit de politie te bellen, zoals afgesproken. Diegene aan de telefoon begint gelijk weer over een civiele procedure pas als ik door de eigenaar bedreigd wordt mag ik terugbellen.

De eigenaar komt terug met een niet Nederlands sprekende jongen en begint als een wilde de onderdelen van het bed op straat te zetten. Ik zie dat zowel het houtwerk als het matras van het bed beschadigd zijn. Ook de motor van het hooglaagsysteem is uit elkaar gehaald.

De eigenaar pakt zijn telefoon en opeens verschijnen er verschillende auto’s om ons heen die aankomen rijden en wegrijden. Veel jonge mannen van buitenlandse afkomst in werkkleding. Er stappen diverse mannen uit, dat is het moment dat ik 112 bel en met de bezorgdienst afspreek te gaan rennen als het misgaat.

Helaas word ik doorverbonden met dezelfde agent als een paar minuten daarvoor, op mijn aandringen besluit te politie toch te komen. Ik belde om 12.59 uur voor de tweede de politie en om 13.35 uur besluiten we het bed gauw in te laden en te vertrekken. De politie heb ik dan nog steeds niet gezien.

Ik heb een foto van een zieke Marilou achter gelaten met de tekst: Laat in dit spel geen winnaars zijn en daarop het bankrekening nummer van de Rett Syndroom Vereniging

20130611-163046.jpg

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

25 reacties op Maffia?

 1. Thamara zegt:

  OHW MY GOD!!!!!1 ik ben er stil van… er staan tranen in mijn ogen en de rillingen lopen over mijn rug! Wat vreselijk, maar wat een topper en sterke vrouw ben jij om zo te handelen. Daar mag je trots op zijn, LIefs, Thamara

 2. Atie zegt:

  Onvoorstelbaar dit! Hopelijk krijg je het toch voor elkaar deze lui aansprakelijk te stellen voor alle schade! Succes!

 3. Akkie zegt:

  Ongelooflijk! Geen woorden voor, lees dit verhaal met tranen in de ogen. Dit moet gewoon niet mogen, dit verhaal moet gewoon de publiciteit in en die man aansprakelijk worden gesteld. Dat er zulke mensen bestaan! Hele dikke knuffel en dikke kus, je kunt trots op jezelf zijn leonieke!

 4. Marjolein zegt:

  Wat een ongelofelijk verhaal en wat een rare mensen heb je toch op deze wereld die over de rug van gehandicapte mensen een bed zo lang vast houden en hem dan ook nog in stukjes teruggeven. Ik vind het knap van je Leonieke dat je het bed terug bent gaan halen, jammer alleen dat de politie het af liet weten toen je ze echt nodig had. Liefs Marjolein

 5. Niki Peters zegt:

  Lieve Leonieke, sterke vrouw met zoveel hart en tomeloze inzet voor anderen!! Je zou een onderscheiding van onze nieuwe koning verdienen maar in plaats daarvan krijg je dit! Wat een ongekend pijnlijke, frustrerende en afgrijselijke situatie. Al die energie van jou, die in het helpen en blij maken van andere gezinnen gestoken had kunnen worden en die nu op is gegaan aan dít! Ook de bureaucratie van die ene agent maakt me boos, ze moeten je steunen, niet tegenwerken. En dan de rest van je verhaal.
  Ik schaam me voor de zoveelste keer voor wat er in mijn land kan gebeuren. Heel veel sterkte en dikke knuffel, Niki .

 6. Cisca zegt:

  Wat een waanzin. Ik zat even op die site te kijken, maar in het gastenboek (waar je overigens niet in kunt posten) niets dan supertevreden mensen. Dat kan toch niet kloppen? Ik ben nooit zo voor publieke schandpalen, maar als je als schurk echt geen andere opties meer open laat, dan vraag je er om. Media-aandacht moet niet zo moeilijk zijn met zo’n verhaal!

 7. Cisca zegt:

  Ik snap trouwens niet dat je niet gewoon kunt rekenen op de politie als je je ontvreemde spullen in iemand’s garagebox aantreft. Peter R. de Vries lijkt er nooit een probleem me te hebben om de politie op het juiste moment paraat te hebben bij stinkende zaken, maar als je Leonieke Wiertz heet, dan is het blijkbaar een heel ander verhaal.

 8. resi heijnemans zegt:

  wat een crimineel zeg. Helemaal schandalig als hij zelf een gehandicapt kind heeft. Tros opgelicht inschakelen?
  Ik ga je een heel klein beetje helpen door voor de twee weken dat wij het UitAlsThuisbed mogen huren wat extra te betalen want ik vind het te erg dat jou dit gebeurd. Waar is het recht in Nederland?

 9. Willy zegt:

  Dit is toch te gek voor woorden….
  En wat ik vooral niet begrijp is.. …Waar is de politie?????
  Wat een lui van dat park zeg. En ze komen er nog mee weg ook…….schandalig…..Aan de schanpaal nagelen met naam en toenaam…
  Sterkte meissie…

 10. Sonja Markowski zegt:

  Te bizar voor woorden. Je zet je in voor anderen en krijgt DIT op je bord…
  Het is inderdaad onbegrijpelijk dat iemand blijkbaar je spullen ‘zo maar’ mag ontvreemden en dat er maandenlang niets ‘hoeft’ te gebeuren, juridisch gezien?! In dit geval gaat het immers ook niet om een stofzuiger die je desnoods even van je buurvrouw leent, maar om een zeer specifiek en duur product dat mensen die het al verdraaid zwaar hebben het leven ietsjes makkelijker moeten maken.
  Heeft de politie achteraf nog wel iets laten horen? Ga je nog verdere stappen ondernemen? Of probeer je nu ‘gewoon’ het bed weer in elkaar te zetten?
  Man, wat zou ik koken van woede. Dat doe ik al plaatsvervangend hier achter mijn laptop. Natuurlijk is het praktisch oplossen het meest belangrijke (= kunnen voldoen aan de huurvraag), maar een beetje gerechtigheid zou toch wel op zijn plaats zijn. Niet alleen v.w.b. het vasthouden van het bed, maar ook voor de dreigende situatie met de diverse mannen om jullie heen.
  Bij deze een hele dikke virtuele knuffel van een ‘collega-moeder’ ….

 11. Mariska zegt:

  Te erg voor woorden!!!
  Hoe kan deze mijnheer zichzelf nog recht in de ogen aankijken ?
  Dat je zo aan je geld wilt komen … Te triest !

 12. sarike zegt:

  Ik vind het zo raar dat niemand iets doet om je te helpen? Het moet niet gekker worden in Nederland. Als je naar de site gaat van deze meneer, dan merk je al dat er iets niet in de haak is, alle reacties van zo genaamde vakantie gangers ruiken ook naar rotte vis, aan alles voel je dat dit een oplichter eerste klas is en de politie kan weer helemaal niets??!!! Ik hoop dat je handvatten krijgt om deze meneer aan te pakken zodat je in ieder geval schadeloos gesteld wordt! Hopelijk is er een programma of een krant die wat voor je kan betekenen. Sterkte.

 13. Marijke zegt:

  Te zot voor woorden dat je niet wordt geholpen door de politie, als je naar zo’n persoon toe moet. Die man verdient het om alle schade (emotioneel en financieel) dubbel en dwars te moeten terug betalen aan je.

 14. jocelyn ten hoopen zegt:

  Dit is toch niet te geloven… dat dit in Nederland zomaar mag/kan gebeuren…. Als je hond een keer “poept” op de stoep… iemand tijdens het wandelen of fietsen zo nodig moet plassen worft je zowat als crimineel behandeld en krijg je een bekeuring…. Maar dat zoiets ongestraft kan gebeuren is echt te zot voor woorden…. Voor mensen zoals Leonieke moet er toch juistworden opgekomen!!!!!

 15. Marcella zegt:

  Wat een waanzin dat dit je zomaar kan gebeuren!
  En wat knap dat je zo rustig de situatie aanpakt. Ik zit al te koken van woede door het alleen maar te lezen..Hoop met de rest mee dat je via de media een stuk verder kan komen, deze man verdient het simpelweg gewoon niet hiermee weg te komen.

 16. Angela zegt:

  vreselijk, ik ben er stil van….. De koude douche uitdelen misschien een idee….

 17. Martine zegt:

  De grote vraag is WAAROM??? Alleen voor het geld? Waar blijft het recht, de hulp en de politie in dit verhaal? Dit verdien je niet Leonieke, jij die je zo inzet voor al “onze” kids…

 18. Selien zegt:

  Oh Leonieke wat een verhaal!! Weet niet goed wat te zeggen zonder te vloeken. Bah wat bestaan er toch ongelofelijke idioten! Dit kan en mag blijkbaar hier in Nederland…..bizar!
  3 minuten geleden

 19. Wiepke zegt:

  Dit is toch niet meer normaal en waarom??? Ik zie hier gewoon mensje pesten in en absoluut niet normaal zaken doen.
  En wat zit onze rechtsstaat dan vreemd in elkaar dat je niet eens je eigen spullen terug kan krijgen

 20. Brizjied zegt:

  Wat is er toch aan de hand tegenwoordig? Als die vent je bed heeft gestolen dan moet de politie dat bed gewoon terug halen!!! Hoezo eerst een rechtszaak wat een kromme toestand toch, dzjee geen woorden voor wat een achterlijk land leven we toch gatver

 21. GWT zegt:

  Tsjonge jonge…Dat dit mogelijk is zeg! Ongelofelijk.

 22. Ilona zegt:

  Niet normaal en onacceptabel! Dat zulke mensen bestaan….ongelooflijk en te gek voor woorden!

 23. Sanne zegt:

  Wat een vreselijk verhaal, Leonieke. Ik vraag me bij het hele verhaal af: waarom deed die eigenaar zo? Hoopte hij het bed te houden en zo een vakantiewoning duurder te verhuren? Wat een gek!

 24. Marjan zegt:

  Asociaal zeg. Heb je geen rechtsbijstandsverzekering die je kan helpen de schade te verhalen?

 25. Gea zegt:

  Wat een bizar verhaal! Te gek voor woorden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s