Zachte landing? 16 februari 2012

De dagen zon hebben mij meer dan goed gedaan. Genoten van het land, van het ongestoord en vooral lang tafelen, van de luxe van het privehuis, van het vreselijke lachen samen en van de nachten achter elkaar door kunnen slapen!

Anfi Opal prive vakantiehuis

Thuis ging het gelukkig goed, Lou had net wat betere nachten. Ze genoten elke dag samen van het prachtige schaatsweer!

Fijn detail vlak voor het instappen in het vliegtuig voor de terugreis belde ik nog even met Ax, hij was net op zijn werk gebeld Tyra was door het ijs gezakt maar had zwemmend de kant kunnen bereiken met Uggs(gelukkig nep!), skibroek en winterjas. En toen moesten we de lucht in….

Na thuiskomst stonden de weken in het teken van het kiezen van een nieuwe school voor Tyra. We hebben veel geluk dat de beide zussen van Lou het erg goed doen op school. Dat is een hele zorg minder!

Tyra mag met haar VWO advies op zoek gaan naar een school die aansluit bij al haar buitenschoolse activiteiten zoals zang en acteren. Dat is nog even lastig want de school die daar het beste bij past is (te) ver weg en heeft geen profielkeuze-gezondheid in het vierde jaar.

Tweetalig Engels onderwijs zou daarna het beste bij haar passen, dezelfde school en opleiding als Anouk gevolgd heeft. Maar op deze school mist de ruimte voor het zingen en acteren. Dan vindt Tyra een masterclass-opleiding op een school met alle ruimte voor zingen, acteren en sporten. Wat is ze blij als zij na een assessment een van de gelukkige nieuwe leerlingen van de masterclass is!

Marilou slaapt nu nog maar blokjes van anderhalf uur, de maat is vol. We hebben alles geprobeerd maar gaan nu als laatste redmiddel toch sleutelen aan de medicatie. Het zal heel spannend zijn, zal het helpen? Maar nog belangrijker hoe goed zal Marilou overdag blijven?

We besluiten EEN druppeltje Dipiperon extra te geven.

Van zeven naar acht druppels! En die eerste nacht slapen wij VIJF uur achter elkaar. De eerste nacht denken wij nog dat het toeval is maar niets is minder waar. Ze slaapt niet alleen alle nachten weer door maar we hoeven na 20.00 uur ’s avonds ook niet meer de bank af! Hoe is het mogelijk?

Er is alleen een groot probleem. Marilou staat gewoonlijk snel en makkelijk op uit haar rolstoel maar sinds de extra druppel opeens niet meer. Ach denken wij nog, vast coordinatiestoornissen die wij even de tijd moeten geven. Maar het trillen en het beven bij het opstaan worden steeds erger en dat niet alleen Marilou is overdag suf en duf.

Waar wij per dag meer energie krijgen, lijkt Lou die per dag te verliezen. Wat nu?

We richten ons op leuke dingen, wij zijn te gast op de dag van zeldzame Ziekten in het Dolfinarium.

We genieten allemaal enorm! Voor het eerst durven een dolfijnenshow met Marilou aan. Marilou is ’s avonds nog te bewonderen op het RTL4 nieuws en bij Omroep Gelderland

Marilou bij RTL4 vanaf 05.30

Marilou bij Omroep Gelderland

Maar de volgende dag gaat het mis, Marilou heeft een vervelend cluster! De aanvallen komen heel snel achter elkaar maar houden eerder op dan we verwacht hadden.
Ze loopt al snel weer los door het huis. Ik zit de was op de vouwen als de woonkamerdeur met een klap tegen de televisie slaat. Dan zie ik in een flits het lichaam van Marilou gestrekt achter de deur voorbij komen en op de grond knallen. Ze struikelde over de stofzuigerslang. Ik slaak een gil en samen met Ax til ik haar van de grond.
We kunnen geen bult of blauwe plekken vinden. Lopen en staan lukt even niet maar even later weer wel. Ze huilt niet, dit is de derde keer na de scoliose-operatie dat ze valt. Het lijkt gelukkig allemaal mee te vallen. Toch een zachte landing geweest?

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s