Het nieuwe jaar in, 30 december 2011

De week tussen Kerst en Oud en Nieuw vindt vooral plaats in en rond het ziekenhuis. De oorzaak dat ik opeens niet meer kan lopen wordt niet direct op foto’s gevonden. Dus nog meer artsenbezoeken en een tweede MRI.

Lou slaapt nu helemaal niet meer, steeds blokjes van anderhalf uur. Voordat we zelf ons bed in stappen zijn we al vaak bij haar geweest. De nacht moet dan nog beginnen!
Het bezoek aan de gyneacoloog levert voor haar alleen een hormoonpillen verhoging op. Zou dat voor onze nachtrust gaan zorgen?

Oudjaarsnacht maakt Axel mij in paniek wakker, hij is benauwd en denkt opnieuw een longembolie te hebben.

Ik strompel mijn bed uit en bel 112. Axel ziet lijkbleek en ik maak mij ernstige zorgen. De ambulance is er binnen 10 minuten! De waardes zijn niet goed en Ax moet mee naar het ziekenhuis.

Snel bedenk ik mij wie ik nu ga bellen als oppas voor Marilou en Tyra. Ik durf niemand te bellen niet de nacht voor Oud en Nieuw!
Anouk is onze redder in nood en blijft de hele nacht op, om op haar twee zusjes te passen.

Dan hebben de broeders door dat ook ik niet kan lopen en vragen hoe of wat? Binnen een kwartier worden we beiden afgezet op de eerste hulp.

En dan begint het lange wachten midden in de nacht. Het is druk op de eerste hulp. Axel gaat achteruit waardoor de onderzoeken steeds groter en langer worden. Vooral als later blijkt dat het laboratorium een fout heeft gemaakt.

Pas tegen het middaguur zet een taxi ons weer thuis af. Een astma-aanval en een hyperventilatie-aanval krijgt hij mee als diagnose. Met mij kon de arts niets behalve pijnstilling voorschrijven. Een hele lieve oppas zorgt die middag voor Marilou zodat wij nog een paar uur kunnen slapen. Marilou krijgt zoals elk jaar, op een appelflap en een sterretje na, weinig van deze feestelijk dag mee. We houden haar in hetzelfde ritme als altijd.

Axel voelt zich niet goed maar de oliebollen en de appelflappen staan ook bij ons gewoon op tafel.

En om 12 uur steken wij met de rest van de straat ons vuurwerk af!

Ben zo ontzettend benieuwd wat 2012 voor ons gezinnetje in petto heeft…..

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het nieuwe jaar in, 30 december 2011

  1. Marijke zegt:

    Je website ziet er nu weer goed uit. Hoop spoedig jullie belevingen in 2012 te lezen. šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s