Klaar voor de zomer? woensdag 18 mei 2011

Bloggen met de agenda op schoot, ja het is echt nodig, na anderhalve maand niet bloggen!

Zodra het gips verscheen, scheen ook de zon en dat was soms best even lastig voor onze Tier. Wel heel handig voor haar kledingkeuze. Zoals haar moeder noodgedwongen dag in dag uit op haar slippers loopt, loopt Tyra in een korte broek.

Maar na twee weken gips loopt het hele gezin met een grote boog om haar heen, als ik op een ochtend haar slaapkamerdeur open en braakneigingen krijg, besluit ik dat het zo niet langer kan. Er MOET nieuw gips komen en gelukkig weet ik de gipsmeester daar ook van te overtuigen.

We vertrekken dus fris met een meer dan overvolle bus op vakantie richting Zeeland. Maar goed dat de stoel achter Axel leeg bleef. Anouk leek een weekje alleen in ons huis leuker, bovendien moest ze haar paard verzorgen.

Zoals eerder gezegd het was al weken mooi warm weer, heel even kwam de gedachte op het zal toch niet?

Maar gelukkig dit keer hoefden wij geen pootjes uit te draaien zodat het weer zo als gebruikelijk bij de Wiertzfamily om kon slaan. Nee wij gingen naar een luxe stenen huis met een aangepaste badkamer en een slaapkamer voor Lou op de begane grond.

Het huis stond dan wel weer op een camping, dat dan weer wel. Ik kan het niet laten, kamperen blijft voor mij het leukste! Helaas deel ik dat plezier niet met manlief maar dan moet je ook drie keer raden wie verantwoordelijk is voor de ondeugden van het kamperen.

Bovendien onze caravan voldoet niet meer aan de verzorgingseisen van Lou na de operatie. Ax wil hem verkopen maar die gedachte heb ik heel diep weggestopt. Het is mijn tweede huisje, mijn tweede huishouden zelfs!

Ik heb de caravan volledig aangepast met een douchestretcher, douchekop met warm en koud water erbij en het stapelbed vervangen door een prachtig bed met hoge borstwering maar de broodnodige tillift ontbreekt.

In die zes meter zit zoveel vakantieplezier! Het is een stukje acceptatie waar ik nog niet aan toe ben, ik zou graag een 'normaal' kamperend gezin willen blijven ondanks het zware lijf van Marilou.

Maar de zon blijft schijnen, het is werkelijk waar een prachtig groot huis met vier slaapkamers waarvan twee beneden. Twee grote badkamers met stoomcabine en niet te vergeten een wasmachine en een droger. Ik ben om! IMG_2103

We zitten veel in de grote tuin met terras. Tier komt een uur na aankomst even terug voor haar zwemspullen en roept: ik heb al vijf vriendinnen!

Heel eerlijk zagen we een beetje op tegen deze vakantie, we hebben zelfs aan het ziekenhuisbed van Ax overwogen hem te annuleren. Ik kon inmiddels redelijk uit de voeten maar Ax zijn energie was nog minimaal, zouden we de 7×24 uurs zorgs voor Marilou wel aankunnen?

Gelukkig vonden we ook daar een oplossing voor, Lot zou ons een paar dagen komen aflossen. Dat was een gerustellende gedachte.

Onze vakantie kon beginnen, dankzij Albert.nl waren alle Paasboodschappen al in huis. Het speciale bed stond na heel wat bloed zweet tranen op zijn plek net als de zelf meegbrachte inklapbare tillift. De douchestretcher bleek te groot voor de badkamer maar gelukkig was de slaapkamer groot genoeg. IMG_2134

IMG_2228
 

IMG_2130

We gingen na een zonovergoten prachtige eerste dag allemaal vroeg slapen maar werden helaas al vroeg in de ochtend gewekt door het alarm. Na weken bleek Lou net nu in een epilesiecluster te zitten.

Zucht het is weer eens Pasen, we hadden het kunnen weten. Pasen blijft epilepsiegevoelig, ooit was het zelfs haar eerste ziekenhuisopname. Ik baal verschrikkelijk, had mij deze vakantie en deze Pasen zo anders voorgsteld dan drie dagen met het zuurstof naast haar bed te moeten zitten.

We blijven noodgedwongen in de buurt van het huis en de zuurstof. Ze heeft de hele dag aanvalletjes maar ze zijn anders dan anders. Ze blijft er zelfs bij staan en ze duren heel kort. Is het stilte voor de strom of zijn ze ons goed gezind?

Het lukt mij met moeite die avond in slaap te vallen, ik lig te waken maar toch gaat de hele nacht het alarm niet af en wordt ons meisje zelfs vrolijk wakker. Ik kan het niet geloven maar we zitten alle vier aan de gezellig gedekte gele paastafel! IMG_1950
We zoeken samen eieren en knutselen wat af als er opeens twee eenden tegen het raam tikken. Vrolijk Pasen! IMG_2107

Tier is voor tienen alweer op pad met haar vriendinnen en plastic-gipszak onder haar arm , op weg naar de kabelbaan boven het strand en het meer.

En wij genieten, van de rust, de vogels en van elkaar op het heerlijke terras daarnaast lopen we dagelijks door de dichtsbijzijnde jachthavens en dromen over onze toekomstige boot….die er natuurlijk nooit gaat komen. IMG_2053

We praten en denken veel na over de afgelopen maanden, wat is ons allemaal overkomen? Het doet je nog beter beseffen hoe kwetsbaar het leven is en hoe bijzonder het is dat we deze week zo samen mogen beleven. Axel voelt zich gelukkig met de dag beter en we hoeven niet op zoek te gaan naar een trombosepost in de buurt voor de wekelijkse controleprik. Hij mag een weekje overslaan.

Nouk viert Pasen bij Opa en Oma en als bijna 18-jarige geniet je van leeg huis zonder ouders. We bellen om de paar dagen, vergeet je de schildpad, de vis en de kat niet eten te geven en zet je de vuilnisbak aan de straat?

De dagen vliegen voorbij, we doen alles buiten. We gourmetten in de tuin en we happen onze warme croissants 's morgens in de zon weg. Het lijkt wel zomer, we kleuren allemaal razensnel bij. De lange broeken en truien kunnen in de koffer blijven! IMG_2094

IMG_1964

IMG_1973
Aan het einde van de week halen we Lotte op van het station en hebben wij nog twee heerlijke dagen met alleen Tier. We maken de dagen vol met de dingen die bijna niet of niet te doen zijn met Lou in de rolstoel. We maken een weliswaar verregend boottochtje door grachten van Middelburg, kijken in de bios naar Rio in 3D, maken een strandwandelin, bezoeken een pretpark en gaan tot laat uit
eten. IMG_2118

IMG_2045

Wat een goede zorgcombinatie zo!

Na een week vertrekken we, vol goed moed voor de zomervakantie, weer naar huis!

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Klaar voor de zomer? woensdag 18 mei 2011

  1. Mariska zegt:

    Ik ben blij dat jullie het leuk gehad hebben, het is jullie meer dan gegund!!!

  2. Hendrina zegt:

    Hoi Leonieke, waar zat jij in Zeeland?

  3. Marijke zegt:

    Wat fijn dat het na een epi-dip dan toch lekker is gelopen. Heerlijk dat het eindelijk weer eens genieten was voor jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s