Wat vast zit moet los! donderdag 20 januari 2011

Brandon, wie kent hem niet? Een jongen waarbij niet zo zeer zijn verstand hem dwars zit maar wel zijn gedrag.

Heel Nederland lijkt zich deze week met niets anders bezig te houden. Verschrikkelijk dit kan toch niet in een land als de onze!

Zelfs de kamer gaat zich erin verdiepen en dan gonst er een nog grotere verbazing door het land. De instelling wordt niet eens aangepakt! Hoe is het mogelijk?

Bijna elk noemenswaardig TV programma besteedt er aandacht aan. Bij Pauw en Witteman zie ik de ontroostbare moeder in beeld zitten. Een mevrouw ernaast die het zich aan had moeten trekken praat zichzelf steeds meer vast. En dan de directeur die weet dat al zijn medewerkers die Brandon elke dag moeten verzorgen aan de andere kant van de buis zitten te luisteren en elk woordje van hem op een weegschaal leggen.

Gelukkig brengt Paul de Leeuw later op de avond er weer wat luchtigheid in, hij mag dat als broer van……

Als al die mensen die zo hard roepen dat de jongen los moet zich nu eens een dagje als vrijwilliger van Brandon aanbieden?

Met Brandon komt het goed dat weet ik bijna zeker. De media zorgt daar wel voor. Maar komt het ook goed met al die kinderen die het moeten doen zonder deze media-aandacht.

Met kinderen waar mensen niet bang voor zijn, nou ja in een andere vorm misschien wel. Want met deze kinderen kun je niet communiceren. Jij niet met hen maar zij al helemaal niet met jou, denken de meeste mensen. Soms kunnen ze huilen en heel soms lachen dat zijn zielige kinderen en het is nog zieliger voor hun ouders.

Of zijn het lieve kinderen? Ze kunnen niet agressief worden, wat een opluchting! Maar we laten ze wel vastzitten, veilig in hun rolstoel!

Uren en dagen achterelkaar. Naar buiten mogen ze af en toe maar niet als het sneeuwt of regent of als iets anders meer aandacht vraagt.

Waren dit nou niet de kinderen waarvoor dat fantastsiche PGB is uitgevonden maar dat na 15 jaar muur en muur vast zit! Wat vast zit moet los, niet?

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s