Topdag! vrijdag 15 oktober 2010

Ik verzamel de was in onze RMD-kamer.Ik weet het nog van eerdere opnames, de geur van schoon wasgoed in de waskamer maakt mij blij. Ik stop er twee wassen in en plak er onze 5.3 magneet op, ook hier wordt er weer naar onze kamer verwezen. Het doet mij goed tijdens hectische periodes de dagelijkse dingen te blijven volhouden.

Ik lees mijn mail en alle berichtjes, het blijven er elke dag veel en ik val laat in slaap.

Ik hoef mijn wekker niet te zetten, het huis komt elke dag rond zeven uur tot leven. Na het ophangen van onze schone was vier verdiepingen lager loop ik nog door het donker naar het Sophia. Heel even schrik ik, er staan een boel witte jassen bij de kamer van Lou en ik hoor de boosheid van Lou al aan het begin van de gang. Gaat er iets niet goed?

Ze hebben alle twee een zware nacht achter de rug. Lou had gisteren natuurlijk veel geslapen maar om de dag nu al om 05.00 te laten beginnen. En niet gezellig helaas, ze heeft zich laten horen uren lang. De ass orthopeed stond aan de deur. We gaan toch de Tramadol starten om uit te sluiten dat het geen pijn is. Zeker om dat het maken van de controlefoto vandaag pijnlijk is.

Lou eet voor het eerst weer een boterham en heeft weer voldoende mondmoteriek om haar pakje Chocomel te kunnen drinken. Maar ze drinkt en eet bijna huilend. Poef en het is nog maar 08.00 uur!

Opeens is er plek bij de rontgen en moeten we haast maken voor de foto. Als we haar met bed en al over de drempels rijden naar de rontgen wordt ze stil. IMG_1233
Ook is ze stil bij het draaien op de harde fotoplaten zodra we weer terug op de kamer zijn begint het gejammer weer aan een stuk door. Zo niet Lou!

De fysio geeft groen licht voor het volledig rechtop in bed zitten. IMG_1235
We proberen het en zien geen verschil. Ze wordt niet bozer. Ook mogen we je op de rand van het bed zetten en dan ben je weer stil. We pakken er het gisteren gekregen boekje bij van Dikkie Dik. Ik lees de woorden zonder erbij na te denken, ik heb mijn aandacht op Lou gericht, als ik hoor wat ik lees. Wat grappig de knuffel van Dikkie Dik heeft een opengescheurde rug en krijgt een grote lange pleister en weer is Lou even stil en bekijkt de plaatjes aandachtig, zou ze het begrijpen?IMG_1239

Onze PGB'er Maria is er maar Lou is uitgeput van de weinige activeiten en de korte nacht. Ze valt in slaap. Ax en ik brengen een bezoekje aan onze RMD kamer (lekker om de regen op mijn gezicht te voelen) helaas maar voor een uurtje want het wordt een spannende middag dus we moeten snel weer terug. De orthesebouwer komt de stoel aanpassen. Hij weet niet wat hij ziet, zo'n rechte rug na een ingreep heeft hij nog nooit gezien. De stoel blijkt onaanpasbaar maar we moeten iets. Lou gaat drie keer in de tillift, twee keer passen in de stoel en een keer een kapotte lift.IMG_1246

Het is een heel gedoe als je de stalen madam eigenlijk nooit gebruikt hebt. We hebben de tilzak van thuis meegenomen, hij paste nog goed gelukkig. We willen beginnen als blijkt dat haar hoofd buiten de stof valt. We haddden gehoord dat ze iets langer zou zijn na de operatie maar toch niet meer dan tien centimer. We weten niet wat we zien! Al die tijd is ze stil, geen lach dat gaat te ver maar zonder te mopperen.

En dan zit ze opeens in haar stoel: Kaarsrecht en ojee ook in de stoel past haar hoofd niet meer.IMG_1255 
De fysio wil haar eruit halen maar wij zijn zo blij dat ze stil is dat we vragen of we niet mogen gaan wandelen. Ze geeft geen kik en dan zomaar in de speelkamer is de allereerste echte gemeende Loudie lach er weer!IMG_1258

Ze zit een uur en dan is de koek opeens op. Opa en Oma lopen net de gang op, Opa heeft haar nog maar twee dagen geleden als laatste aan de beademing zien liggen en dan nu dit! Het doet ze allebei zo goed want wat hebben Opa en Oma ook zware dagen gehad. Ze valt uitgeput voor lange tijd in slaap.

Het eten en drinken lukt vandaag niet, vanochtend is er toch besloten niet te beginnen met de Tramadol maar de onstekingsremmers te verdubbelen. We merken in je gedrag weinig verbetering. Maar wel in je eetlust. Zou ze maagklachten hebben van de 4000 mg Paracetemol en de hele hoge dosering onstekingsremmers?

Maar de tweede dag na de beademing staat ook bekend om slikklachten. Het blijft weer gissen!

Ook het avondeten lukt niet, gelukkig wel wat vla. We bekijken samen opnieuw op de rand van het bed de grote stapel post en kadootje. Ze bekijkt alles heel aandachtig, ook de foto van haar grote vriendin Debra!

Ik zit deze blog te typen als we voor het eerst de hartslag onder de 100 zien duiken. Weer een stapje oud vertrouwd. We begonnen maandag op de IC met een hartslag van gemidd 150 daarna bleef hij rond de 130 schommelen.

Ax haalt samen met Lou hun brakke nacht in dus ga ik ook maar naar mijn kamertje en kunnen we ondanks wat hobbels terugkijken op een TOPDAG!

 

Dit bericht werd geplaatst in Dieren, Jarig, Publicaties en televisie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Topdag! vrijdag 15 oktober 2010

 1. Monique zegt:

  Lieve Marilou, Jeetje toppertje!!! Dat had niemand verwacht na de berichten van dinsdag dat je vandaag al weer rechtop in je stoel zou zitten. Wel zo prettig ook bijvoorbeeld met eten(daar weet mama alles van..)en om weer eens anders naar de wereld te kijken. Je doet het super!
  Liefs Monique & Eline

 2. Aline Verhagen zegt:

  Wat een fantastisch nieuws is dit. Hier worden we vrolijk van. Lou die recht op zit en niet meer in haar stoel past…. Hopelijk blijft het de goede kant op gaan en komt er geen (grote) terugslag.
  Weer wensen wij jullie allemaal het allerbeste toe.

  Groeten van Debra, Aline, Gerard en Elmar

 3. Martine zegt:

  Wat een wonderkind is het toch. ON-GE-LOOF-LIJK, echt waar! Nu al zo recht op in de stoel zitten sjonge jonge. Dat moet voor jullie ook een wonderlijk moment zijn geweest en ook om te zien dat ze er niet meer in past. En Lou, ben je nu langer dan mama :)? We zijn benieuwd of onze kaart vandaag tussen die stapel post zat en hopen natuurlijk dat je hem mooi vindt!
  Liefs uit Bergen!

 4. Yolanda zegt:

  Mooie, sterke Marylou, wat een toestand. Je doet me erg aan Floortje denken, na de operatie. Je uitdrukking, bij Floortje heb ik me vaak afgevraagd hoe vreemd het voor haar moet zijn om met een “nieuw lijf” uit de voeten te moeten. Rechter, langer, stijver. Hoe zou dat aanvoelen ?
  Lieve allemaal, het is fijn om te zien en lezen dat er vooruitgang is. Geniet van alle goede momenten dan heb je weer reserve voor een terug slagje.
  Liefs Yolanda

 5. Jan en Frida Haan zegt:

  Ongeloofelijk, we wisten niet wat we zagen. Marilou zittend op de rand van het bed en in de rolstoel. Wat ben jij een knapperd en door zetter Marilou! Wat zullen jullie blij zijn, hopelijk gaat het elke dag een stukje vooruit en wordt de pijn minder. Wij wensen jullie veel sterkte en hopelijk een beetje rust voor de komende dagen.
  Groetjes Frida en Jan

 6. Wendy Boer zegt:

  Hoi,

  Wat een positieve update toch al met al, heerlijk, en wat een supermooie foto’s en wat gaat het dan toch snel he wat ze nu alweer allemaal kan!

  Heel veel sterkte weer met alles!

 7. Yes Marilou, dit zijn de juiste berichten!!!
  Je bent echt een super kanjer, nu zo doorgaan, oké?! Je was dat plat liggen op die kamer natuurlijk zo zat, ik zou dan ook even lekker gaan mopperen, hoor…

  Denk aan jullie!

  Liefs,
  Martine

 8. Sylvia (geintereseerd in rett) zegt:

  Wouw! Jullie kunnen allemaal trots zijn op jezelf. TOPPIE.

 9. Caro zegt:

  Wat is ze groot geworden, je ziet merkelijk het verschil, een echte dame. Zo snel al op de stoel en op de bedrand. Fantastisch Marilou!
  Liefs uit Belgie

 10. Esther zegt:

  wat mooi om te zien dat ze weer rechtop zit
  en ook fijn dat ze weer heeft gelachen
  steeds een stapje vooruit
  ik hoop dat er nog heel veel stappen volgen

 11. Marijke zegt:

  Leuk hoor dat het nu eindelijk wat beter gaat.
  Hopelijk blijft er nu een opgaande lijn.

 12. Desiree van der Ven zegt:

  Waaw Lou, ik lees net je weblog en je blijft me verbazen. Na 4 dagen zit je al weer recht in je bed en je kijkt alsof er niets is gebeurd.Ongelofelijk ik moest het even twee keer lezen.
  Geniet van deze topdag en wat is het een mooie lange dame ineens.
  Denk ook aan jezelf Leo en Axel,dikke zoen uit Malaga
  Desiree& Celeste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s