Kleine Meisjes worden groot….., woensdag 30 juni 2010

Nouk was nog maar vijf jaar oud toen ook haar toekomst veranderde. Ze was haar leeftijd toen al ver vooruit. Ze begreep dat haar zusje heel erg ziek was en dat ze steeds zieker zou worden.

We hebben haar de Rett-diagnose direct verteld. Ik weet het moment nog heel goed. Ze bleef dezelfde vraag herhalen: maar kan ik dan nooit echt met Marilou praten?

Toen Nouk zeven jaar was werd ons gezin een week gevolgd door een cameraploeg van Vinger aan de Pols. Nouk wist voor de camera prima te vertellen wat er aan de hand was met haar zusje en wat de gevolgen daarvan zouden zijn. Nog steeds brengen die beelden mij aan het huilen!

Ons hele gezin heeft Rett gekregen!

Het was tobben die eerste jaren maar ook het nieuwe zusje Tyra zorgde voor extra drukte. Maar Nouk bleef Nouk en deed haar ding. Had het naar haar zin op school, was meer op de manege dan thuis, verhuisde keer op keer mee en kreeg haar eerste vriendje(en de tweede..).

En nu bijna tien jaar later staat mijn kleine meisje van toen in haar toga op het podium haar diploma in ontvangst te nemen.

We zijn heel trots op onze Noukie! Het is haar gelukt om op haar 16de haar VWO-diploma te halen.

922039724_gnJRA-M 

IMG_0146

En om op de filmbeelden terug te komen, dankzij haar zusje is zij gaan paardrijden en wat is er dan mooier als je dankzij je prachtige cijferlijst wordt ingeloot voor de studie Diergeneeskunde waar je al jaren van droomt.

En terwijl ik dit schrijf zit ons kleine meisje aan de andere kant van de wereld. Ze heeft van ons voor haar eindexamen een vliegticket naar haar grote liefde in Canada gekregen.

IMG_0775

Klein meisje, ik laat je los………

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kleine Meisjes worden groot….., woensdag 30 juni 2010

  1. Marijke zegt:

    Wat fijn dat ze nu ingeloot is. Wel spannend om nu een studerende dochter te gaan krijgen. Dat is weer een stapje loslaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s