De Kies en het paard, donderdag 21 januari 2010

Soms gaan er er dingen gewoon goed. Zo als met het gebit van Marilou. De groei van de schedel en de kaken blijven door het Rett Syndroom achter. Daardoor lijken de volwassen tanden enorm. Maar waar de andere twee meiden gebeugeld door het leven moeten blijkt dat bij Lou niet nodig. Een wonder op zich. Wij bezoeken met Lou een tandarts die gespecialiseerd is in gehandicapten kinderen. Ideaal!

We hebben maar EEN probleem. Doordat er minder kauwmomenten zijn, in vergelijking met een geheel gezond kind, blijven de oude tanden en keizen (schuin)naast de nieuwe aanwinsten staan. En zo kwam het dat we vorige week een spartelend kind met vier man/vrouw in de tandartsstoel moesten duwen. Volgens mij was ze meer over haar toeren van het geluid van de mondstofzuiger dan van de injectie met verdoving. Maar de kies was eruit en Lou kon al snel weer lachen.

We krijgen van de tandarts nog de complimenten voor het keurig schoonhouden van haar gebit. Bedankt, we zullen de complimenten ook doorgeven aan haar andere verzorgers!

Per 1 januari hebben we een nieuw weekschema volledig gericht op het doorbewegen van Marilou. We hebben de dagdelen dagverblijf daarvoor nog verder afgebouwd. Marilou krijgt nu twee keer per week hydrotherapie(zwemmen), twee keer per week fysio aan huis en gaat een keer per week paardrijden.

Dat betekent wel een nog grotere inbreuk op mijn/onze privacy. Aangezien ik Marilou niet zelfstandig kan verzorgen zijn er (bijna) vijf dagen per week PGB’ers over de vloer. Maar wat ben ik blij dat die mogelijkheid er is. Zo kan Marilou de zorg krijgen die zij daadwerkelijk nodig heeft.

Twijfels zijn wel over het paardrijden straks na de scoliose-operatie. Ik hoor verschillende verhalen. Het zou mij en Marilou vreselijk verdriet doen als het na de operatie niet meer mogelijk is. Wij hebben al jaren een PGB’er die trouw elke week een dik half uur met haar gaat paardrijden op een aangepaste manege. En nu zij aan het genieten was, van een welverdiende lange vakantie, ging ik samen met een andere hulp een paar keer mee.

Ik blijf het zo bijzonder vinden, ons meisje is zo aangedaan maar zonder verdere steun rijdt zij met haar voetjes in de beugels haar rondjes en lijkt zij kaarsrecht!Dscn9693 Dscn9697

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Kies en het paard, donderdag 21 januari 2010

 1. Marijke zegt:

  Dit ziet er inderdaad ontzettend leuk uit zo op het paard. Zou fijn zijn als ze dat kan blijven doen, en dan echt recht.

 2. Debra zegt:

  Heey,

  Dat is het vertrouwde beelt van mij van tegenwoordig: Lou laggend op het paard!Knap hoor de hele tijd zonder iets vast te houden een half uur op een paard te zitten! Die arme Ingrid, Lou heeft geen tijd meer voor der als ik erbij ben, sorry Ingrid…
  Ik hoop dat we nog vaak zullen gaan en als het niet meer kan kom ik gewoon wat anders doen!

  Liefs Debra

 3. Christiaan zegt:

  Leuk zeg, kijk haar genieten, super:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s