Sombrero of de roe? november/december 2009

Tyra werd ziek, heel ziek! We worden verzocht die nacht naar de huisartsenpost te komen. Nee we mogen niet in de wachtruimte plaatsnemen. We worden met mondkapjes ergens achteraf in een mexicaanse wachtruimte neergezet. We leggen Tyra slapend op de behandeltafel voor uren bleek later. De mexivaanse griep is op haar hoogtepunt.

We mogen naar huis, ze miste het hoesten voor een Sombero. Poef! De hele verdere nacht liggen we allemaal wakker van het echte mexicaanse hoestwerk van Tyra. Dus toch?

We hebben nog een paar dagen om te beslissen wie we van het gezin gaan laten inenten. Ik heb slapeloze nachten en maak mij vreselijk veel zorgen over Marilou. Zou Tyra haar al hebben aangestoken. Doe ik er verkeerd aan Marilou niet te laten inenten? Ze krijgt niet voor niets al jarenlang geen inentingen meer ivm haar epileptische statussen.

Maar ik heb ook gezien ook ziek Tyra is geweest, kan Marilou dat aan? Ik lees mij letterlijk gek op internet. De ernstige scoliose van Marilou maakt het er niet makkelijker op. Als de longen al in het gedrang zitten is een stevige longgriep niet handig zelfs gevaarlijk.

Ik heb het gevoel een spelletje russische roulette te spelen met mijn bloedeigen kindjes als hoofdrolspelers!

Op de prikdag heeft Tyra geen koorts meer en Lou is zonder aanvallen. Dus gaan we er met zijn drieen voor. Lou is die avond onrustig, Tyra gelukkig niet maar de volgende ochtend kan Tyra niet meer lopen. Heeft een vreemd gezwollen gezicht met dikke lippen, heeft dikke rode knieen en enkels, haar handpalmen voelen verbrand aan, op haar buik heeft zijn een witte halve maan om haar navel en haar lijfje zit onder de bulten. De huisarts en wij maken ons zorgen, zou dit die enge bijwerking Vasculitis van de Focetria-inenting zijn? De klachten bleven een paar dagen, de antihistamine medicatie haalden de scherpe randjes ervan af.

Het komt slecht uit, Tyra heeft belangrijke generale repetities gemist en de komende weken moeten wij door het hele land reizen voor haar (TV)optredens. Het is met geen pen te beschrijven wat we die weken allemaal voor leuks meemaken. Hier is een van de resultaten te bewonderen:

We slapen met Oma in het Eftelinghotel, we zitten huilend op de eerste rij bij de eerste voortselling van The Sound of Music met Tyra, we zijn bij een prive feestje van Albert Verlinde enz. Maar ook haar verjaardag vieren we samen met het bijbehorende kinderfeestje.Dscn9419

Ondertussen maken we ons zorgen om Marilou, de Mexicaanse griep is op zijn hoogte punt. Zeker als er in onze omgeving een Rettmeisje overlijdt aan de Mexicaanse griep zijn we ontdaan en van slag. Meerder keren per dag check ik haar voorhoofd. Ook Anouk kan nu niet ziek worden, zij heeft deze week haar schoolexamens. Vorige keer schreef ik er al over maar wat een prachtige resultaten heeft ze binnengehaald. We zijn zo trots op haar. Ze is niet van slag te krijgen door alle tumult om haar heen, zij doet haar ding en dat doet ze heel goed.

Oja, en Sinterklaas was ook al in het land. Het is mijn meest favoriete tijd van het jaar maar dit jaar is het ons niet gelukt er met volle teugen van te genieten. Volgens traditie vieren wij Sinterklaas alleen op 5 december maar dit jaar gaat zelfs dat niet lukken. Tyra en wij zitten die avond in het theater, dan maar op 4 december. Het is een echt Loudie feest!Dscn9487

Dscn9476  

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sombrero of de roe? november/december 2009

  1. sarike zegt:

    Ik houd van blogs!
    Het was een enerverend jaar 2009, leuke en nare dingen liggen allemaal zo dicht naast elkaar.
    Ik hoop voor 2010 die onvermijdelijk weer leuke en nare dingen zal brengen, dat we hoe dan ook weer veel zullen lachen samen!!
    Liefs XX S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s