Gewenning? 19 april 2009

Gewenning, een fenomeen wat zo snel went! Je wil er steeds meer van! Ik hou zeeen van tijd over, vergeet mijn mobiel, pak na de keuken, de kinderkamers aan en daarna de tuin, heb zin in de zomerzon!

We maken nog een avondje mee op de SEH van het ziekenhuis, dit keer voor Tyra. Zij weet nu wat het gevolg kan zijn van het fietsen zonder handen op een twee maten te grote fiets van het buurmeisje: Hechtingen!

Maar nee het was geen 1 april grap het was echt waar. Na zoveel weken geen aanvallen moeten we onze mouwen opstropen om het cluster wat erna komt aan te kunnen. De tijger breekt los zo zou je het kunnen noemen.

Het neemt een langzame aanloop maar het duurt langer dan we gewend zijn. Dat betekent dat het gezinsleven zich afspeelt rond de voormalige garage. De een heeft daar zijn trots in de vorm van een bolide staan maar wij bezoeken daar onze zieke prinses in haar kasteelbed. Zo mooi, zo groot maar ook zo klein. Heel breekbaar als ze ziek is. De metamofose naar een grote meidenkamer in Blond- en PIP-style zorgt voor een schil contrast.

Hulploos kijkt ze ons aan. Het lijkt wel of zij steeds beter gaat beseffen wat er met haar aan de hand is. Haar oogjes schieten alle kanten op, de kleur trekt uit haar snoetje, de verse sproetjes blijven achter. Ik haat het alarm van de saturatiemeter. Ik hoor het zelfs als het er niet is. Elk vergelijkend piepje buiten of op TV doet mijn hart overslaan. Ik probeer vrienden te worden met mijn hoogste staat van paraatheid maar het lukt mij niet.

Drie dagen later stopt het, we kunnen haar slapend meenemen naar de Studio van Joop van den Ende. Tyra deed samen met honderden kinderen mee aan de audities van Joop van den Ende voor de musical Ciske de Rat. Ze doet vaker audities maar bij Joop zijn het de neusjes van de zalm.
Ze komt door de eerste ronde! Alleen de talentvolle kinderen hadden een uitnodiging gekregen. Ze komt zelfs met twee andere meisjes door de tweede ronde en dan zit ze opeens in de finale met de laatste twintig Ciske’s. Eerst zelfs bij de laatste tien maar later werd er besloten de groep groter te maken.

We zitten er al vanaf 13.00 uur en inmiddels is het 17.30 uur. We hebben onze zenuwen niet meer in bedwang, we kunnen het even niet geloven. Hebben we staks echt het contract van onze dochter met Joop in onze handen, we moeten wel onze vakantie afzeggen, kunnen we het als bijzonder gezin wel aan, willen we het wel enz.
En dan komt de productiemedewerker met de uitslag, helaas net niet. Maar ze mag zonder selectie door voor de auditie van de musical Joseph!
Tyra lacht gelukkig en wij ook want voor ons had zij al de hoofdprijs!

Ik vul mijn dagen met het opzetten van het project: Samen anders zijn…., op de basischool van Tyra. Het neemt al mooie vormen aan. We hebben te maken met een een grote school: zo’n 600 leerlingen. Tyra gaat samen met Marilou op het podium een lezing geven aan haar medeleerlingen en we hebben heel wat leuke ideeen maar die hou ik nog even geheim.

We komen de Paasdagen door, voor ons een wonder aangezien het twaalf jaar geleden met Pasen is begonnen en we bijna elk jaar ons Paasontbijt in de garage nuttigen. Deze Pasen is sowieso anders als anders.

We zitten maar met zijn vieren aan het ontbijt. Het voelt raar en leeg. Nouk zit in Duitsland bij haar vriendje op de camping. Ja kleine meisjes worden groot……

Twee dagen later is het alweer zo ver. Weer neemt het een lange aanloop maar deze keer duurt het vier dagen. Het is moeilijk hier een weg in te vinden, het is een nieuwe ontwikkeling. De 24-uurszorg is intens en de slaap gaat na drie nachten zijn tol eisen.

Net als andere keren gaat het op het moment dat ik denk, dit gaat fout, weer beter. Maar toegegeven ik had na jaren de Stesolid weer in mijn hand. Terwijl ik zo goed weet wat een ellende dat kan aanrichten bij Lou! Je wilt zo graag iets doen ipv lijdzaam toekijken.

En dan staat er de volgende ochtend weer een stralend meisje naast mij, wat is ze mooi, wat is ze bijzonder!Wedstrijd_013

Dit bericht werd geplaatst in Emotie, Jarig, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gewenning? 19 april 2009

 1. Christiaan zegt:

  Fijn om te lezen dat Marilou weer straalt en lacht šŸ™‚
  Mooi om te lezen.

  Gefeliciteerd met Tyra.

  Groeten van Chris

 2. Martine zegt:

  Ahah, vandaar die “radiostilte”…er gebeurde weer een hele hoop in jullie gezin.
  Ik ben blij die mooie, stralende meid op de foto te zien. Wat is ze toch sterk, en jullie erbij!
  Geniet maar extra van jullie 3 bijzondere meiden.

  Liefs Martine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s