Genieten ondanks keukenleed, 26 maart 2009

Na twee verbouwingen in ons ”nieuwe” huis wisten we ongeveer wat we konden verwachten bij onze derde verbouwing: DE KEUKEN van twintig jaar oud moest het veld ruimen!

Maar ons verhaal kan zo in het TV programma Radar of Kassa, zonder probleem een bestseller. We hadden veel onderzoek verricht en zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan bij het uitzoeken van de keukenboer, we konden het risico tenslotte niet nemen met Marilou. Zelf bij het uitzoeken van de keuken hebben we rekening gehouden met de beste indeling voor Marilou. Het blad van steen( kan tegen een stootje), een hoge keuken 99 cm( voor de lange grijparmpjes), een inductiekookplaat( tegen het verbranden) aan de linkerkant zodat we Marilou in haar kamer via een spiegel tijdens het koken in de gaten kunnen houden, een vaatwasser op hoogte( nooit meer struikelpartijen!), het ombouwen van de radiator tot bar( voor het bezeren en natuurlijk de televisie) en de altijd al gewenste medicijnenla, die van de apotheker zal er niet voor onder doen.Dscn7681

Maar de verkoper werd langdurig ziek en niemand dacht meer aan onze bestelde keuken, waardoor er ook niet op tijd een aannemer voor het meerwerk werd langs gestuurd. Dscn7543We zouden de keuken zelf wel even wegbreken Dscn7576maar dat bleek meer werk dan we dachten. Tyra zou alle moeilijk berijkbare schroeven wel even losdraaien.

Toen we daarmee klaar waren meldde de aannemer zich ziek. De nieuwe keuken in dozen vulde de gehele woonkamer, logisch bij gebrek aan een garage. Gelukkig bleek de helft van de keuken niet voorradig maar binnen vier weken wel, was de belofte tenminste.

Ons huis was opeens rolstoelontoegankelijk geworden, afwassen deden we ook in de woonkamer. De tweede aannemer had geen haast. Vulde op zijn tweede dag het huis met water en na het kapot krijgen van de ketel hebben we hem ’s avonds laat de deur gewezen, hij zou later wel terugkomen om de boel bij ons even te verbouwen…… Wij bleven verbouwereerd achter in een nat koud huis vol stof zonder warm of koud water met een gehandicapt kind tot haar nek in de ontlasting en een weersverwachting van rond het vriespunt voor de nacht. En mocht je denken dat een 24 uurs -servicecontract van je ketelinstallateur dan uitkomst biedt, heb je het mis!

De derde aannemer was een schat en zette in een paar uur een gedeeltelijke keuken neer, de helft was er nog steeds niet, sommige kasten moeten vanwege beschadigingen er in de toekomst weer uit en oja we hebben wat verkeerd ingemeten dus u zult het ook even zonder vensterbanken, granietenwanden, elekta, afzuigkap en koelkast moeten doen.

En zo eten wij al bijna vier weken buiten de deur, heel makkelijk aanschuiven met een kind in de rolstoel.

De details zal ik jullie besparen. Het hebben van een gehandicapt meisje is niet altijd makkelijk maar deze situatie is dan net de druppel die de emmer laat overlopen.

Maar alsof Lou het voelde, deze weken waren niet het moment voor het hebben van clusters. De dagelijkse beslommeringen gingen ”gewoon” door. Er werden als experiment weer nieuwe schoenen aangemeten met hoge enkelsteunen, de gefixeerde scoliosefoto werd tot twee keer toe gemaakt en bood geen resultaat. De rolstoel is na anderhalf jaar toch afgekeurd. We hebben er een nieuwe PGB’er bij, de nieuwe rolstoelfiets kwam op proef, eindelijk het nieuwe loopvest in knaloranje voor in bad besteld, de schoolfotograaf kwam langs. Anouk rijdt haar tweede wedstrijd op UrbanusDscn7643, samen met Anouk bezocht ik de opleiding Diergeneeskunde en waren wij vaak op haar school te vinden voor het maken een nieuwe studiekeuze, Tyra ontvangt haar felbegeerde uitnodiging voor de auditie van de musicals Joseph en Ciske van Joop van den Ende, danst tijdens een schooloptreden, Zv11349 sluit mijn vijftien jaar zwembadleed af met een vijfde zwemdiploma en is druk aan het studeren voor haar theateroptredens in juni, er zijn nog kaarten voor de liefhebbers!

En ik, ik bracht een bezoekje aan de Zorgtotaalbeurs in Utrecht en zat samen met een vriendin met een tas vol chocolade eierkoeken op schoot in de eerste minuten van de Mooi weer de Leeuw uitzending tevergeefs te wachten omdat Paul mij even vergeten was. Maar zijn aandacht en zoen na afloop maakte veel goed!P1060224

http://mooiweerdeleeuw.vara.nl/terugkijken.php?id=272&soort  tweede rij stoelen achter de vaatwasmachinewens.

Nee Lou het was inderdaad niet handig geweest. Vriendinnen informeren voorzichtig, soms met een etentje (jammer dat mijn spinazietaart niet leek op die lekkere van de buurvrouw), of mijn radiostilte een goed of slecht teken is. Goed! Want wat is het leven mooi met een lief schattig stout meisje zonder aanvallen. Ik geniet opeens van alles, zelfs van de kikker in de tuin en de eerste zonnestralen…….

Dit bericht werd geplaatst in filmpjes aanvallen, Jarig, medisch, Publicaties en televisie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Genieten ondanks keukenleed, 26 maart 2009

 1. Marijke zegt:

  Je moet toch ook maar columns gaan schrijven, want ik beleef het zo mee. Vooral die ellende rond de aannemer van de keuken.
  Hoop dat je wel een plaatje neerzet van die bijzondere keuken van je als hij af is.
  Fijn dat Marilou nog geen clusters heeft gehad in de afgelopen tijd, hopelijk blijft het nog even goed gaan.

 2. Christiaan Greve zegt:

  Tsjonge, ik was verbouwereerd bij het lezen van deze blog :). Nou maar hopen dat de rest ook snel goed verbouwd wordt.
  Fijn dat Lou al zo’n tijd zonder aanvallen is, top!

 3. Sari zegt:

  Wat een ellende, maar ik had het al van je gehoord. Mag het eigenlijk niet zeggen, maar heb wel stiekem moeten lachen om hoe je alle toestanden hebt beschreven. Ik zie het gewoonweg helemaal voor me!
  Ik ben erg onder de indruk van de medicijnla, ziet er zo overzichtelijk uit. Ik hoop, dat jullie op niet al te lange termijn van het kamperen af zijn.

  En wat ziet Anouk er classy uit in haar paardrij-outfit!!!! Iris wil ook heel graag op paardrijden, maar staat nu op een enorme wachtlijst.

  Sterkte met alles en hoop dat Lou zich nog steeds rustig houdt.

  Liefs, Saar

 4. astrid zegt:

  wat weet je het weer vol kleur over te brengen Leonieke

  gelukkig inderdaad voor Lou een rustigere tijd
  Hoop zo dat je snel weer een totally keuken hebt en de keukenprinses mag zijn

  grtz, liefs, Astrid

 5. Niki zegt:

  Dag Leonieke,
  Jouw gezin heeft Murphy’s Law opnieuw uitgevonden.
  Dikke zoen.

 6. Desiree zegt:

  Leonieke,
  Wat is er bij jullie in 1 maand tijd veel gebeurd! Keukenramp, hobby’s kinderen, Paul de Leeuw, zwemles,schoolkeuzes, …… Heerlijk te lezen dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.
  Liefs Desiree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s