Hier schijnt de zon! 1 oktober 2008

Marilou is de afgelopen dagen ons zonnetje in huis. Heerlijk wat genieten we allemaal van haar!

Vorige week een ‘nieuw’ cluster gehad. Het begon om 02.00 uur en eindigde om 07.30 uur dat is nog nooit gebeurd. Maar we merken door het korte cluster direct het verschil. Soms lijken de clusters als reset te werken.

Al vanaf vorige week staat er een glimlach op haar gezicht en straalt zij ondeugendheid uit. Het nieuwe schaterlachen werkt aanstekelijk!

Het lopen gaan dan opeens heel goed en snel. Deze week hadden we met haar therapeuten afgesproken Marilou achteruit te gaan leren lopen. Ik merkte dat dat de dagelijkse verzorging makkelijker zou maken. Ik til haar nu helemaal niet meer. Ik kleed haar staand aan en verschoon haar ook staand. Vooral voor de postoel en de rolstoel zou het achteruit lopen helpen. Zij gaat nl zelf zitten maar staat ook zelf weer op, het liefst met blote billen en haar broek op de knieen.

En wat doet mevrouwtje sinds deze week:achteruit lopen, super!

Lou kletst de hele dag honderd uit. Haar eigen taaltje en wij en haar verzorgers ‘verstaan’ haar. Maar sinds deze week zijn er weer nieuwe echte woorden bijgekomen. Ze zegt de woorden: buiten, uit, hondje, nee, eten, nu,eendje, vla, Loutje, zusje, kaas, ham(boterham), Erda(Gerda, onze PGb-er). Maar nu ook: PAARD. Bij het weggaan: DOEI en de leukste is HAI-JE als we ergens binnenkomen.

Het sinterklaasboekje viel op de mat, we zaten het samen even door te bladeren. Ik stelde Lou voor een spelletje te spelen. Zoek nijntje! Natuurlijk waren er blazijden gevuld met Nijntje in alle vormen en maten. Maar het werd steeds moeilijker zoeken. Aangekomen op de bladzijde met de potloden en kleurtjes bleef ze van de linkerhoek van de bladzijde naar mij kijken en weer terug. En toen zag ik het pas, heel klein maar zij had het al lang gezien. Een doosje met NIJNTJE kleurtjes!

Vandaag zelf met Loutje gaan paardrijden, fier rechtop in de teugels met een grote glimlach, zonder een keer schreef te zakken. Wat ben ik blij en trots!

Haar stralen maken mij op deze dagen warm van binnen……

Dit bericht werd geplaatst in Dieren, Therapie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hier schijnt de zon! 1 oktober 2008

 1. In één woord: GEWELDIG!!!
  En wat zegt Marilou veel woordjes, supergoed zeg.
  Zo zie je maar weer Leonieke, ook bij jou komt na de regen en de harde wind, het zonnetje. Geniet er maar lekker van.

  Liefs Martine

 2. resi heijnemans zegt:

  Hoi Leonieke,

  Wat een goede berichten opeens. Geweldig zo goed het nu gaat en dan haar woordenschat!!!! Ik heb er tranen van in mijn ogen. Ik kan me zoooo goed voorstellen hoe blij, trots en gelukkig je hiervan wordt.
  Geef Marilou een hele dikke knuffel van ons.

  Liefs Resi

 3. yolanda zegt:

  Wat heerlijk zeg !!!
  Geniet er allemaal van, het is jullie gegund.
  Lieve groet, Yolanda

 4. Debra zegt:

  heey lieve lou,

  wat goed van je dat je achteruit kan lopen, en ik wist niet eens dat jij al zoveel woorden kan zeggen!
  En wat leuk dat jij mijn mama had gezien in Nootdorp! Maar het aller leukste is toch dat het zo goed gaat en dat je helemaal happy bent!

  liefs Debra

 5. Martine zegt:

  Wat heerlijk dat met dit herfstige weer Lou zo’n zonnetje in huis is! Ze was zondag ook al zo gezellig en wat zegt ze al veel woordjes. En dat Nijntje spelletje in het BS boek is ook erg grappig. Het is een slimpie op haar manier hoor. Echt super, geniet van haar goede dagen, dat is echt nodig om de batterij weer op te laden voor mindere / slechte dagen.
  xxx Martine

 6. Wiepke zegt:

  Hallo Leoniek,

  Ik had nog niet gereageerd op je berichtje maar wat een goede geluiden over Marilou. Geweldig dat ze nu achteruit kan lopen en steeds meer woordjes zegt.
  Door dit soort dingen kun jer weer een tijdje vooruit.
  Nu maar hopen dat het cluster lang uitblijft.

  Liefs,

  Wiepke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s