Port Zelande, augustus 2008

We hebben dit jaar net als vorig jaar weer gekozen voor camping Port Zelande in Zeeland.Dscn5234  De camping is van alle gemakken voorzien en wat ontbreekt bevindt zich in onze aangepaste caravan. Bovendien maak je gebruik maken van alle faciliteiten van het naastgelegen bungalowpark van Center Parcs.

Echt genieten dus, vooral bij mooi weer. Vijf minuten fietsen van het gigantische strand, aan de haven, volop surfgelegenheid en bootverhuur. Dat mooie weer liet een beetje te wensen over. De week voor vertrek was het prachtig hoog zomerweer maar aangezien we het huis net iets schoner en de voorraadkasten niet iets gevulder dan normaal moesten achterlaten er weinig van kunnen genieten. De voorspelling was dat het iets minder zou worden, mooi dacht ik toen nog in mijn onschuld dit was ook wel weer heel erg warm weer. Opa en Oma zouden twee weken voor Marilou zorgen met behulp van onze fantastische PGB’ers in ons eigen huis. Waar of niet waar maar op het moment dat wij de pootjes uitdraaide onder de caravan sloeg het weer om. Maar dat mocht de pret niet drukken zelfs niet toen we er achterkwamen dat we de helft van de voortent misten. Dan maar een dag eerder dan bedacht de bus thuis gaan omwisselen zodat Opa en Oma ook weer vervoer voor Marilou hadden.

Het bleef toch iets langer regen dan gedacht maar de DS lite en de PC met mobiel internet brachten uitkomst, dan maar in de tent mijn boeken lezen. Dscn4978S’ avonds met Papa en Mama erop uit, dat is iets wat alleen kan als Marilou niet mee op vakantie is. Met z’n vieren zwemmen, een Bingo winnen Dscn4984_2 en tot laat en heel veel uiteten. Natuurlijk elke dag doorslapen en uitslapen, hoe moest dat ook alweer? We deden vooral veel dingen die we met Marilou niet zo snel en makkelijk zouden doen. We huurden een sloep en voeren uren over het Veerse meer.Dscn5060 Dscn5130

Dscn5059 We maakte een uitstapje naar Neeltje Jans. Een aanrader voor elk gezin! Dscn5003Een zeehondenshowDscn5046 , een waterspeeltuin, een museum in het water en een heuse orkaankracht kon je er ervaren.Dscn5026

Dscn5022

Ons gezin kreeg voor een paar dagen nog wat mankracht erbij. Rik en Anouk vermaakten zich op de surfplas of tijdens een romantische strandwandeling bij zonsondergang. Ondertussen ging het met Marilou thuis slecht, heel slecht. We hadden bij vertrek afscheid genomen van een hele goede Lou. Vier weken geen aanvallen en gelijk weer een totaal ander meisje. Het gaf een goed gevoel zo was het voor ons makkelijker en Opa en Oma konden genieten van een stralende vrolijke Lou. Maar de ervaring leert ons hoe langer de aanvallen wegblijven hoe heftiger het volgende cluster. Vijf weken ging het goed en toen goed fout. En dan gaat om 08.00 uur de telefoon en voor je hem opneemt weet je al wat je te horen krijgt. Het is mis. Je vakantiegevoel is direct weg en wordt gevuld met medelijden voor je kleine meisje. Maar vooral voor mijn ouders vond ik dit heel erg. Hoe je ook je best doet je voelt je schuldig, kunnen wij hen dit wel aandoen? Moeten we niet naar huis? We bellen veel heel veel, de eerste dagen bij elk uur. De situatie wordt steeds slechter, de aanvallen langer, de saturatiedalingen dieper en het spugen stopt maar niet en weer komen dezelfde vragen boven. Opa en Oma hebben al twee nachten niet geslapen, gelukkig hebben ze veel steun en hulp van onze vaste PGB’er.Wat hou ik toch van mijn ouders dat zij dit voor ons willen doen. Maar de derde dag stopt het! En begint voor allemaal het genieten weer!

We maken nog een zeiltocht op een 18 meter lange platbodem.Dscn5103 Dscn5106_3 Dscn5117 Dscn5110  Dat is pas ZEILEN!

Morgen is het zover dan kunnen we ons meisje na twee weken weer in de armen sluiten. Deze avond hebben we het nog even druk. We verlaten ons bed in de caravan voor onze luchtbedden in de voortent. We ”verbouwen” de caravan: onze treinzit wordt weer de wasplaats met douchestretcherDscn5241  voor Marilou en ons bed wordt de zit- en eethoek binnen. Dat betekent dat wij vanaf morgen niet meer na acht uur ’s avonds de caravan in kunnen. Dat zal even wennen zijn in deze kou!

Wat was het heerlijk haar weer te zien maar vooral te ruiken. Wat is het toch een lekker grietje!Dscn5178  Ze straalde toen ze ons zag en nog meer toen we vertelden dat we naar haar huisje op wielen gingen. Leuk om te zien dat ze steeds meer dingen gaat begrijpen. Marilou vindt het een feest om op de camping te zijn. Lekker de hele dag van binnen naar buiten lopen.Dscn5189 Dscn5233

Marilou neemt ook het mooie weer mee. De eerste dag vertrekken we daarom direct richting strand! Dit jaar kan Marilou op het harde strand heel goed lopen. Dscn5150 Nu zien we duidelijk wat het niet meer geven van de Stesolid/Valium met haar doet. Dscn5151 Voetballen is haar favoriete bezigheid. Dscn5182 Zelfs in de zee lukt haar een paar stapjes te lopen. Dscn5165 Maar het grootste plezier heeft Marilou zittend in de geleende strandrolstoel in de branding!

We hadden nog een hele leuke week samen. Lou sliep heerlijk in haar aangepaste bed en wij dus ook. Lou vond alles prachtig. Dscn5193Dscn5200 We maakten nog leuke uitstapjes.Dscn5197 

De twee meiden volgden nog een surfclinic. Dscn5238 Anouk behaalde zelfs haar surfdiploma met trapeze.Dscn5224  En Tyra kon aan het einde van de week de plas oversurfen.

En Lou genoot in de regen van Kabouter Plop Dscn5230 en Nijntje voorgelezen door kleine zus.

Dscn5244

En dan is het de volgende dag feest. Marilou wordt 12 jaar! Maar het feest houdt al op bij het ontbijt! Marilou schiet in haar eerste aanval. Snel tussen de eerste en de tweede de kadootjes opmakenDscn5253 . De zussen vinden dat ze lang genoeg gewacht hebben. Net voor de derde aanval heeft ze nog even aandacht voor Opa en Oma die een kadootje komen brengen en dan valt ze volledig weg.Dscn5256  Voor de hele dag. De meisjes eten de verjaardagstaart op, wij hebben geen trek meer naast Lou in een aanval. Het is en blijft een triest schouwspel. Dscn5268 Omdat het laatste cluster heftig was besluiten we eerder te terug naar huis te gaan. Dus in plaats van verjaardagsvisite is het aanpoten voor Opa en Oma. Een van ons constant naast Lou om de aanvallen te begeleiden en de anderen aan het werk. ‘S Middags om 17.00 is alles klaar en vertrekken we naar huis. Vier dagen later zullen Marilou haar verjaardag opnieuw vieren maar dan thuis.

De vakantie eindigde niet leuk maar was fantastisch natuurlijk dankzij onze lieve ouders en onze schatten van hulpen!

Dit bericht werd geplaatst in Uitjes. Bookmark de permalink .

6 reacties op Port Zelande, augustus 2008

 1. Martine zegt:

  Ha Leonieke,

  Heerlijk, een stapel boeken lezen in de tent. Dat heb je vast lang niet gedaan…Maar languit in de zon was ook wel lekker geweest, toch? Wel een hele goeie oplossing zo, de vakantie in 2 delen. Super van je pap en mam, hoor!!

  Groetjes Martine

 2. AnneMarie zegt:

  Ben benieuwd naar de rest van je vakantieverhaal… Ben benieuwd hoe het in Heeze is/was…

 3. AnneMarie zegt:

  Een heel verhaal… goed om de leuke foto’s te bekijken. ’t Belangrijkste is dat het het grootste gedeelte positief is verlopen en iedereen lijkt zich prima vermaakt te hebben. Goed om op terug te kijken lijkt me.

 4. yolanda zegt:

  Ha vakantiegangers,
  wat een leuke foto’s, ze spatten van het scherm. Mooi om Marilou te zien lopen op het strand.
  Jammer van het slechte weer en wat lijkt me het moeilijk om te weten dat je meisje het zo zwaar heeft en je er zelf niet bij bent.
  Opa en oma, wat fijn dat u de zorgen kunt overnemen !
  Ga proberen jullie andere verhalen te openen.
  Groet Yolanda

 5. Jaike zegt:

  Wat een lieve opa en oma! Fijn dat ze zo goed de zorg kunnen overnemen.

 6. Fiona zegt:

  Hoi Leonieke,
  Zoals op de SOS site al geschreven: wat jammer dat terwijl de epi zo rustig is er weer andere dingen zijn die zorgen baren. Wel fantastisch dat Marilou zelf geniet en geniet!!! Groetjes, Fiona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s