Feestdagen als Pasen, maart 2008

Dscn4460

Feestdagen zoals Pasen zijn bij ons altijd FEESTdagen voor wat betreft de aanvallen. Tien jaar geleden lag Marilou met Pasen al in het ziekenhuis met een status epileptica. Haar eerste epilepsieaanval en haar eerste epilepsiediagnose.

Pasen is bij ons dus ieder jaar beladen. En in al die jaren hebben wij misschien een keer een Paasweekend zonder epilepsiecluster mogen meemaken. Of het nu Kerst, Pasen of verjaardagen zijn het is altijd FEEST. We hebben zelfs haar verjaardag om die reden een half jaar uitgesteld maar dat mocht niet baten en Marilou kon toch niet weten dat Pasen dit jaar heel vroeg viel. Het weer hielp ons ook nog bij deze verwarring maar helaas!

Het was zo erg zelfs dat het cluster niet de gebruikelijke negen dagen aanhield. De meter ging al op de zesde dag, de avond voor 1ste Paasdag, af.

We zijn toch vertrokken met alle apparatuur aan boord naar Brabant voor de familiebrunch in Eindhoven. Marilou kon er gelukkig nog een beetje van genieten(zie foto) en het cluster zette niet door.

Maar tweede paasdag was het echt feest en zette het cluster stevig door. Het Paasdiner aten wij gescheiden op. Axel en ik wisselde elkaar af bij elk gerecht. We hebben dit cluster anders aangepakt dan anders en hebben besloten haar geen valiumtabletten toe te dienen. Dat maakte het nog extra spannend, het cluster werd er niet langer van en de aanvallen bleven een klein half uur duren dus ook daar weinig veranderingen. Er is een ding wat wel opviel we hebben nu al binnen een dag ons vrolijke meisje weer terug.

Dit bericht werd geplaatst in Emotie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Feestdagen als Pasen, maart 2008

  1. Sarike zegt:

    De mooiste foto met stip!! Sorry fotograaf….

    enne, die schoenen, Joos zag ze en is er helemaal weg van…die wil ze ook!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s