Lieve ouders 3 maart

Als je in ons geval tien jaar geleden de diagnose Rettsyndroom bij je peutertje te horen krijgt treft dat niet alleen het gezin maar de hele familie.

Mijn ouders hebben vanaf het eerste moment geholpen waar zij konden ondanks hun verdriet. Gelukkig wonen zij dichtbij en staan bij nood altijd direct op de stoep. En zo is het ontstaan dat wij elk jaar een weekje zonder Marilou en al haar zorgen op vakantie konden.

Opa en Oma pakten hun koffer en trokken dan bij Marilou in. Een echte feestweek voor Marilou!

Maar de zorg voor Marilou is de laatste jaren sterk aan het veranderen, allerlei apparatuur is op dit moment nodig en soms twijfel ik of ik het mijn ouders wel kan vragen. Hun gezondheid  laat ook nog eens te wensen over. Deze zomer hebben Opa en Oma zelfs twee weken voor Marilou gezorgd en mochten wij in februari een weekje naar de sneeuw.Feldberg01

En wat hebben wij daar genoten van de zon, van de meter sneeuw maar vooral van elkaar! Heerlijk om de hele dag met de twee meiden bezig te zijn in de sneeuw. Net als vorig jaar zijn we gaan skieen in het Zwarte Woud op de Feldberg. Goed aan te rijden en een heerlijk hotel direct aan de piste.

Tyra bleek net als haar zus een skiwonder te zijn en samen zaten ze in de gevorderden skiles. Leuk nu gingen de dames ook met elkaar op pad als paps en mams aan de apres-ski zaten. Ze maakten met hun les mooie tochten en door de goede sneeuw konden wij ook naar het naastgelegen skigebiet skieen.Feldberg03

De zonnestralen van elke dag lieten gebruinde sporen achter op onze gezichten, echt genieten. We genoten van het all-in arrangement, gelukkig was Sonja B. niet mee!Feldberg04

Marilou heeft Opa en Oma goed laten schrikken door voor het eerst een aanval van 1 uur en 38 minuten te hebben. Wat vond ik dit erg voor mijn ouders! Tyra viel diezelfde dag een gat in haar tong met een skistok. Dat zijn momenten dat het moeilijk is de knop om te zetten en toch te genieten.

Maar de volgende dag stond de wedstrijdslalom voor de meisjes op het programma en dat was heel spannend. Dit jaar geen bekers in de hogere klasse maar wel een een derde en vierde plaats. Feldberg02 Wat waren wij trots op ze! Gelukkig konden Opa en Oma ook al snel weer genieten van een vrolijke en gezellige Marilou.

Marilou was heel blij ons weer te zien bij onze thuiskomst. We hebben ons zondagochtendmomentje met z’n drieen in haar bed gehad. Ze bleef onze gezichten maar aaien.

Paps en Mams, bedankt het was fantastisch en ik zou niet weten wat wij zonder jullie zouden moeten.

Helaas was de vakantienapret van korte duur. Oma breekt na een val haar pols, ik krijg na de griep longonsteking. Daarna krijgen Oma en Tyra de griep, Marilou schiet in haar epilepsiecluster en ik beland met een leverfunctiestoornis weer in het ziekenhuis, gelukkig alleen voor onderzoek.

En die lieve ouders zijn nu, wel met gips, in een ver land aan het genieten van de zon en elkaar. Wat gun ik ze een heerlijke vakantie!

Dit bericht werd geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lieve ouders 3 maart

  1. Martine zegt:

    Hoi luitjes,
    Leuk verhaal van jullie skivakantie en ook erg leuke foto’s! Ik heb er een paar op Hyves gezet maar daar kun je niet op helaas (pagina is beveiligd). Wordt tijd dat je er wel op gaat Leo! Maar wat een drama verhalen lees ik weer na jullie thuiskomst, jeetje! Ik wens je ouders een geweldige relaxte vakantie toe, hebben ze echt verdiend!!!! En hoe gaat het met jou? Longontsteking? Hoe krijg je het voor elkaar. Dan valt het gipsen armpje van Romée weer reuze mee als ik alles van jullie lees. Relativeren heet dat toch?
    Dikke X van mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s