Welke middelbare school? 31 januari 2008

Dindagavond was de voorlichtingavond voor eventuele nieuwe leerlingen op de school van Anouk. Ik zit in de oudervereniging en gaf deze avond als bestuurslid informatie over de school.

Het was een leuke avond. Aangezien ik al mijn hele leven in dezelfde woonplaats woon zie ik op zo’n avond een heleboel bekenden. Gezellig even bijpraten en dan komt de vraag waar ik al bang voor ben en hoe gaat het, hoeveel kinderen heb je nu inmiddels? Zit jouw oudste hier op school?

En bij dit soort gesprekken moet ik altijd razendsnel een afweging maken. Vertel ik niets, vertel ik iets of vertel ik alles?

In het eerste geval komen dan de antwoorden als: goed, drie van 7, 11 en 14. Maar mij gelijk beseffende wat de volgende vraag zou kan zijn, welke school gaat de middelste…?

In het tweede geval komt er nog iets achter de antwoorden van het eerste geval. Maar laat ik de mensen geschokt en met een heleboel vragen achter.

In het derde geval worden mijn antwoorden heel lang en uitgebreid. Over hoe mooi, lief zij is en hoe gelukkig wij met haar zijn. Hoe goed we het hebben geregeld met zorg rond Marilou enz. Maar ook zal ik vertellen hoe zwaar het op dit moment is, dat wij moeten leven met de dag.

Deze afwegingen maak ik heel vaak. Ik wil eigenlijk altijd kiezen voor het derde geval. Ik vertel graag over Marilou en ons gezin. Maar de setting is er niet altijd geschikt voor. Zoals bij de bakker, tandarts, feestjes enz en zo ook deze dinsdagavond op school.

Dan vraagt een goede bekende is het voor jou juist niet heel moeilijk om hier te staan en te beseffen dat Marilou hier door de gangen had moeten lopen. Ik had er nog niet over nagedacht. Wat zijn we eigenlijk al ver in ons verwerking- en acceptatieproces. Terug in de auto heb ik toch weer even mijn gedachten laten gaan. Hoe zou het geweest zijn als…..

Dit bericht werd geplaatst in Dieren. Bookmark de permalink .

4 reacties op Welke middelbare school? 31 januari 2008

 1. sarike zegt:

  natuurlijk zal ik reageren, maar de blog koorts van je moeder is naar Gorssel overgeslagen!! Sorry, druk druk druk druk…. Ik vroeg je moeder nog, hoe is het met je meisje? Maar je moeder is net als ik…. ik weet het dan ook nog steeds niet šŸ™‚
  Ik vind je blog er schitterend uit zien, een geweldig idee en jij, jij bent een plaatje! Ik hoop snel te lezen dat het weer wat beter gaat met je en misschien, wie weet, kunnen we spoedig eindelijk iets afspreken en kan ik je ‘live’ ontmoeten!
  Lieks Sarike en een knuffel van Bram xx

 2. anja de klerk zegt:

  ik wilde toch ook even reageren mijn jongste zoon ging voor het eerst vorig jaar naar de brug klas mijn oudste is 20 jaar en heeft de zmlk school gedaan is autistisch en heeft epilepsie is nu inmiddels onder controle.
  de middelste is een meisje van 16 jaar die tot haar 6 e jaar op de basis school heeft gezetten door prive zaken verhuisde ik dat gaf me een goed gevoel ze heeft mtle rechts epilepsie dag in dag uit slikt medicijnen maar helpt niets als ik meisjes tegen kom van vroeger uit het dorp doet me dat erg veel verdriet .
  maar ook hoe de jongste het ervaart op school zo een ongedwongen vrij bestaan en dat gun ik haar ook.
  het is moeilijk maar geniet van haar op een speciale manier want wat ik heb met haar kent geen gewoon gezin althans wat is tegen woordig gewoon en ik denk dat ouders die het zelfde meemaken elkaar goed aanvoelen en weten wat er speelt de drukte e.d sommige mensen hebben het druk met in mijn ogen over onbenullige dingen en daar kan ik me eigen wel eens over opwinden groetjes
  anja de klerk
  p.s wat een mooie site is dit

 3. He Leonieke,

  Foto’s om jaloers op te worden!! Fijn dat jullie zo van de wintersport genoten hebben. Even heerlijk bijtanken (letterlijk en figuurlijk?!) om vervolgens weer vet in de ellende te komen. Wat een pech, weer. Maar die week nemen ze jullie lekker niet meer af..!!

  Groetjes Martine

 4. Hendrina Dijkhuizen zegt:

  Hoi Marilou,
  Wat een prachtige foto`s van een prachtige meid!
  Je moeder is terecht trots op je, hoor!

  Liefs van ons, en natuurlijk een hele grote dikke knuffel van Nino voor zijn vriendinnetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s