Tien jaar foto's januari 2008

Tien jaar lang heb ik geen foto’s teruggekeken. Gelijk bij de diagnose van Marilou ben ik daar meegestopt. En elk jaar werd het moeilijker. De pakjes gingen wekelijks de kast in. Ik ben een echte fotofreak alles leg ik vast.
Nu krijg ik steeds vaker vragen van mensen in onze omgeving als ik vertel dat Marilou als een dolle door het huis ging, overal op en af klom, niets was veilig in haar omgeving. Ik wil dan weleens de bewijzen laten zien.
Dit jaar had ik een goed voornemen. Ik stop met het verstoppen van de waarheid na tien jaar. Ik begin aan het uitzoeken van de foto’s.
Maar dat valt tegen! Het kost vooral erg veel tijd, tien jaar wekelijks een pakje is niet weinig. En nu zit ik vol emotie’s van wat ik allemaal tegen ben gekomen.
Natuurlijk de foto’s van de andere kinderen maken ook veel indruk maar de foto’s van Marilou doen soms gewoon pijn. Ik herken de verschillende Rettfasen. Ik herken andere Rettmeisjes in de dezelfde fase. Ik zie nu ook trekjes van andere meisjes die ik allang weer vergeten was bij Marilou.
Ik zie de mollige Marilou dan de dunne van het hyper zijn en dan weer de normale Lou(Mama is overigens ook in veel maten te zien maar dat is iets anders ha,ha!).
Ik zie alle wagens veranderen in rolstoelen. En ik huizen steeds groter worden met meer aanpassingen. Maar ik zie ook de foto’s van de ouderen Rettdag en daar kijk ik opeens heel anders naar maar ook de miniRettdag bij ons thuis in de tuin met een toen nog lopend ander Rettmeisje.
En dan zijn we weer in de werkelijkheid, het gaat een heel stuk beter met Marilou dan de laatste maanden, of raken wij gewend aan de vele aanvallen. Vandaag heeft zij haar kunstje weer vertoond: zelf een boterham eten met een vorkje, dat was lang geleden dus wie weet!
En zo wordt het een zondag met heel veel emoties en nu maar hopen dat ik vannacht goed slaap.
Maar wat het meeste bij blijft is een altijd stralende lachende Marilou op alle foto’s. Of zullen wij geen foto’s gemaakt hebben van de boze verdrietige Marilou?
Dit bericht werd geplaatst in Dieren. Bookmark de permalink .

7 reacties op Tien jaar foto's januari 2008

 1. Martine(mama van Fleur met Rett) zegt:

  Ja joepie, ben ik ook eens als eerste!!!

  De weblog ziet er heel vrolijk en lief uit. Ik vind het super dat jullie nu ook de tijd hebben gehad om dit inelkaar te zetten. Ik heb ‘m direct aan mijn favorieten toegevoegd, mag ie iedere dag even meedoen in het “weblog rondje”.

  Liefs Martine

 2. Yolanda zegt:

  Ja, dat ziet er goed uit !!We krijgen het nog druk met alle rett-web-logs. Je schrijft makkelijk genoeg en het je verhalen lezen erg prettig.
  Veel plezier, liefs Yolanda, moeder van Floortje, ook met Rett

 3. AnneMarie zegt:

  Hoi hoi,

  Leuk dat jullie nu een weblog hebben, ziet er leuk uit. ‘k Ben er zelf ook mee bezig, maar het niet zoveel tijd en inspiratie om hem te lanceren. Ik kom zeker regelamtig meelezen. Erg leuk trouwens die Speedy.
  Groet, AnneMarie

 4. Simone zegt:

  Ha ja ik herken de reactie van AnneMarie. Mijn tijd en puf en inspiratie is er ook al tijden niet. Maar lees wel actief mee hoor. En oh wat herken ik je verhaal van de foto’s. Wij kunnen het ook niet aan een dansende en zingende Roanne op de film te zien…

 5. Riet Bijlsma zegt:

  Hallo Leonieke,

  Inderdaad aangestoken door de hele club,ziet er leuk uit!!
  Nou Tjamme en ik zwemmen om de 14 dagen met Fleur en haar klasje als vrijwilligers,je ziet de kindertjes genieten zoals ook jullie lief meiske.

  Groetjes Oma en Opa van Fleur.

 6. Gea (mama van Margo) zegt:

  Hoi familie,

  Wat fijn dat we nu ook met jullie gezin kunnen meeleven met dit mooie weblog. Hopelijk kunnen vooral genieten van positieve ervaringen en belevenissen en blijft de sombere keerzijde van Rett jullie een beetje bespaard, daar hebben jullie tenslotte al een grote portie van gehad.
  Blijf genieten!

  Lieve groeten,
  Gea

 7. Dag familie Wiertz;
  Wat leuk dat Marilou nu ook een weblog heeft. Met een hele leuke vrolijke vormgeving. Maar ik schrik wel als je allemaal leest wat jullie meemaken. Probeer de positieve energie vast te houden, en geniet van alle leuke dingen Leonieke!

  Rene en Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s