Horrorvakantie met Marilou juni 2006

Dscn1596_1 Mijn voorgevoelens over onze vakantie van dit jaar zijn helaas weer niet voor niets geweest.

Wij vertrokken voor drie weken naar de Vendee met onze volledig aangepaste nieuwe(een jaar oude) bus.
Achter de bus een zelf aangepaste caravan met douchestretcher en aangepast bed voor onze negenjarige Rett dochter.

Ik las overigens ergens in de berichten dat iemand bezig is met het ontwerpen van een aangepaste bus met verzorgingsplek wij hebben dus zo’n bus. Voor info kun je mij altijd mailen.

Wij reden de straat nog niet uit of de bus begon raar te doen. Toch verder gereden wat moet je anders. Tot voor Parijs gekomen.
Volgende reisdag verder de problemen steeds groter we konden in z’n vier alleen precies honderd rijden anders sloeg de bus af. Doodsangsten hebben wij uitgestaan voorfiles of ander oponthoud.
Wij hebben die dag nog net de camping gehaald in de Vendee wat een opluchting!
Direct alarmcentrale ingeschakeld. Bus diezelfde avond nog weggesleept van de camping. Wel een slecht gevoel voor de nacht zonder auto met de epi van Lou.
We moeten altijd naar een ziekenhuis kunnen rijden!
Terwijl wij de volgende dag de tent opzetten valt onze jongste gezonde dochter een gapend gat Dscn1599 in haar kin op de zwembadrand maar wij hadden nog steeds geen vervangendvervoer. De ambulance werd gebeld maar de wachttijd was anderhalf uur. Een onbekende buurman om hulp gevraagd voor vervoer naar het ziekenhuis. Mijn man bleef bij Lou en onze oudste.
Onze Tom Tom Go kon gelijk laten zien waar hij voor bedoeld was nl. het vinden van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Een uur rijden. Helaas geen dokter aanwezig op zaterdag op naar het volgende ziekenhuis weer een uur verder en dat bij een wildvreemde man in de auto.
Daar op de eerste hulp bleek de wachttijd DRIE uur! In het ziekenhuis bleken zij geen enkel woord Engels te spreken en ik maar een paar woorden Frans. De alarmcentrale deed de vertaling.
Inmiddels is mijn man vervangend vervoer (een heel probleem een auto te vinden in Frankrijk voor vijf personen en een rolstoel)gaan halen in een andere plaats met weer een andere buurman en ons komen opzoeken in het ziekenhuis. De wachtijden liepen op tot VIJF uur. Ik begreep er niets van! Maar het was het enige ziekenhuis in heel de regio waar EEN arts werkzaam was op zaterdag. Alle ambulance’s die om de vijf minuten kwamen aanrijden gingen voor.
We kwamen om 13.00 uur in het ziekenhuis en kwamen er om 22.30 uur pas uit. Ik heb ruim TIEN UUR zitten wachten met een bloedend vijfjarig kind in een wachtruimte van 3 bij 2 zonder airco en avondeten en vol met doodzieke mensen. Ik dacht dat ik in de middeleeuwen terecht was gekomen en dat terwijl wij in een van de grootste toeristencentra van Frankrijk zaten. Prompt konden de artsen na het hechten van onze dochter mij behandelen omdat ik onderuit ging, wat een vertoning!
Maar we hadden weer vervoer en probeerden weer vakantie te vieren. de temperatuur liep inmiddels ‘lekker’ op tot 40 graden in de schaduw en dat met een kind dat NEGEN dagen niet mocht zwemmen. Wij hebben de stranden en de zwembaden links moeten laten liggen om de situatie voor haar niet te pijnlijk te maken. Tussen een en vijf uur waren wij gedoemd tot de caravan met airco met Marilou, het was veel te heet!
Onze vrienden arriveren pas een week later dan gepland, mijn vriendin had wondroos. Dus we hadden gelukkig weer mensen om op terug te vallen.
De bus lijkt weer gemaakt en wij gaan vol goede moed verder vakantievieren.Foto: in strandrolstoel naar Kabouter Plop kijken Dscn1633_1 Helaas Marilou verbrandt haar elleboog aan het gasfornuis het ziet er niet best uit, een fikse brandblaar. De negen dagen zijn om(14 juli en het weekend werken er geen artsen) en we besluiten, na een slechte nacht, Marilou gelijk na te laten kijken bij de arts die de hechtingen gaat verwijderen. Het blijkt een tweedegraats brandwond te zijn. Oude huid wordt verwijderd. Een week verbinden met verbanden(83 euro bij de apo)en droog houden.
Als wij nu geen epicluster krijgen dan weet ik het niet meer. En jawel de dag voor mijn man 40 wordt twee grote TC’s. Mijn man rijd dan net rondjes in onze ‘gemaakte’ bus voor Lou haar aircomiddagslaapje als de bus opnieuw er opnieuw mee stopt midden op de kruising. Het is een verhoogde en verlengde zware bus, zonder de stuurbekrachtinging weet mijn man nog net een aanrijding te voorkomen en de camping te halen. Gauw stesolid gegegeven en haar te slapen gelegd in de aircocaravan.
Ook de volgende dag nog een spierspannigsuitvalaanval en weer stesolid moeten geven. Weer opzoek naar ‘passend’vervangendvervoer. Uren en uren gebeld met de alarmcentrale. Tijdens het bellen viel onze mobiele telefoon in Marilou haar vla en was kapot.
Mijn man moest de huurauto ophalen 200 kilometer verderop! De Tom Tom was inmiddels oververhit en uitgevalen een eng idee maar we wisten in iedergeval de weg naar het ziekenhuis.
De alarmcentrale vond ons inmiddels een zielig geval en ging iets speciaals voor ons regelen een personenbusje uit Nederland met trekhaak, in heel Frankrijk zijn volgens de ANWB geen auto’s met trekhaak in de verhuur.
De volgende dag komt er toch een oud barrel de camping op rijden.Dscn1686_1 De binnenbekleding is eruit de bedradingen hangen los. De sigarettenaansteker doet het niet waardoor Lou geen filmpjes kan kijken maar wij ook onze apparatuur niet kunnen opladen maar nog veel erger het barrel heeft GEEN airco. We hebben het een half uurtje geprobeerd maar na een oververhitte en huilende Lou besloten hier niet mee naar Nederland te rijden. Weer bellen en bellen. Er komt een nieuw busje uit Ned met airco maar bij vertrek blijk deze geen trekhaak te hebben, ach een klein essentieel puntje… Men blijkt verlopig niks meer voor ons te kunnen doen.Dscn1723 De camping is volgeboekt en wij moeten van onze plek af maar hebben geen vervoer naar Ned. We mogen van de ANWB in hotels overnachten maar dat is voor ons geen optie met Marilou. Ik raak redelijk in paniek en zie ons al langs de kant van de weg kamperen. Er blijkt nog een plek voor een nacht te zijn. Die nacht horen wij om 00.00 uur pas dat de caravan gesleept wordt mijn man de bus rijdt zonder airco maar met plaats voor de rolstoel en de kinderen en ik nemen plaats in een taxi met airco. Gelukkig net een overdreven goed autostoeltje voor onze vijfjarige dochter voor de vakantie gekocht zodat wij Lou daarin naar Nederland kunnen vervoeren.
Op de terugweg nog een cluster en weer stesolid moeten geven! Dscn1721 Zie foto: na aanval
Nu besef ik weer hoe kwetsbaar je bent met een kindje zoals Marilou mee te nemen op vakantie. Hadden die Fransen haar ook 10 uur in een status laten zitten in de wachtkamer. Hoe had ik haar epivorm precies moeten uitleggen in het Frans? Dscn1790
We hadden het zo goed voor elkaar aan alles gedacht nieuwe aangepaste bus, aangepaste caravan,navigatie aangeschaft, een plek aan de kust daar zal het vroeg in het seizoen wel nietzo warm zijn, Nederlandse eigenaren van de camping, toeristsch gebied enz enz. Maar als dan je vervoer wegvalt en je zelfs niet van de camping afkunt om boodschappen te doen en je hebt nog een paar keer pure pech dan voel je je zo hopenloos…
Het ergste was nog de opmerking van de ANWB : U neemt wel veel risico om met zo’n kindje op vakantie te gaan toen kwamen de tranen!

Ik weet dat er mensen zijn van de groep die veel ergere dingen meemaken dan onze belevenissen en dat leert mij weer relativeren maar ik was door omstandigheden zo toe aan deze vakantie.

Moeder van Marilou(9) MIE en RETT en Tyra(5) en Anouk(13), die nog nooit zo blij geweest is weer thuis te zijn

Dit bericht heb ik geplaatst op een epilepsie groep en spreekt denk ik voor zich.

MARILOU 10 JAAR, AUGUSTUS 2006Dscn1856_1

Een Dscn1882echt Kabouterplopfeest!

Mama helpt met uitblazen.Dscn1877

Mooie kadootjes natuurlijk van Kabouter Plop en Bumba, je favorieten van dit moment.Dscn1873

Verjaardagspost openmaken samen met de zussen.

Dscn1955Dagje Efteling, augustus 2006

Dscn1962

Dit bericht werd geplaatst in Uitjes. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s