Uitnodiging Colombinehuis maart 2006

Na een zwaar epileptisch weekeinde, zelfs twee 10 mg stesolid moeten zetten, weer een bericht om vrolijk van te worden.

Ik ging vanmiddag Lou haar medicijnen ophalen bij de apotheek. Wij hebben gelukkig een goede band met onze apotheker. Hij helpt waar hij kan.

Maar vandaag was wel heel bijzonder, hij bood ons een gratis verblijf van een week als gezin aan in het Colombinehuis(de apothekers zijn sponsoren). Volgens mij eenendezelfde project als Villa Pardoes. Mijn eerste reactie was jammer dat dat met Lou niet gaat, zij kan(kon) nergens anders slapen dan thuis.
Maar na er langer over nagedacht te hebben, hebben wij besloten het toch gewoon te gaan proberen!

Verslagje over het verblijf:

Wij zaten in huisje DuitslandDscn2174 welke rolstoeltoegankelijk wasDscn2167 Dscn2169 met een douchestretcher en een postoel. Wij hebben bewust voor dit huisje gekozen zodat wij konden beschikken over een aparte afgesloten slaapkamer voor Marilou. Marilou heeft een slecht nachtritme dus als zij s’nachts van iets wakker wordt begint voor haar de dag en voor ons dus ook. Helaas had Marilou daar erg slechte nachten.

Door de flexibele bedorthese dachten wij haar rustig in een gewoon bed te kunnen leggen maar de laatste nacht lag zij ernaast!Dscn2163 Flink schikken om je kind met de benen in bed en het hoofd op de grond s’ochtends slapend te vinden.
Marilou zat tussen haar epiclusters in en had een zeer goede week. Dus het was voor ons volop genieten!Dscn2065 Dscn2064

Wij brachten Lou om 20.00 uur naar bed en gingen dan met de rest van het gezin en de babyfoon in de gezamelijke woonkamer zitten. Dscn2069
Zelfs onze oudste dochter van 13 heeft het prima naar haar zin gehad terwijl de gemiddelde leeftijd van de andere kinderen een stuk lager lag.
Onze jongste dochter van vijf heeft zichzelf gisteravond in slaap gehuild zo graag wilde zij terug naar het Colombinehuis, pas nadat het doordrong dat alle andere kinderen ook naar huis waren werd zij rustiger.
De verzorgde maaltijden bezorgde ons het grootste vakantiegevoel en heeft het hele gezin elke avond gesmuld van het eten.Dscn2079 Ik zag op tegen het gezamelijk eten met acht gezinnen daar Marilou flink kan gillen maar dat viel reuze mee.
De kinderen werden beziggehouden met activiteiten als pompoenensnijden,lampionnenoptocht,bingo en verkleedpartijen. Overdag waren er voldoende vrijkaarten voor WalibiDscn2134 ,Aviodome enz. beschikbaar, echt heel luxe! Dscn2088op het terrein is een grote dierenwijde en het dierenvoeren was een vast onderdeel van het programma.
Als klap op de vuurpijl mochten wij een boottocht maken op de geheel rolstoelaangepaste zeilboot Colombine. Marilou op het voorsteven met de haren in de wind en maar genieten.Dscn2089 Dscn2110
Dscn2115

Dit bericht werd geplaatst in Uitjes. Bookmark de permalink .

2 reacties op Uitnodiging Colombinehuis maart 2006

 1. Josxe9 zegt:

  Goedendag,

  Wat een mooie foto’s bij de boot. mag ik deze foto op onze site plaatsen bij de informatie over stichting colombine?

  met hartelijke groet,

  José Antenbrink
  Herman van Veen Foundation

 2. air jordan zegt:

  Uw artikel schrijft uiterst goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s