Hoeveel kan een mens hebben? september 2005

Ik moet weer even mijn verhaal kwijt na een zwaar weekend. Vrijdagochtend zegt een van onze hulpen op. Weg vakantiegevoel. En gelijk druk aan het zoeken geslagen.
We zijn erachter gekomen dat Lou niet meer goed zelfstandig kan zitten. Ons volgende stapje terug!
Maar het ergste kwam vrijdagmiddag, Anouk onze oudste dochter van 12 jaar bleek bij de oogarts kinderstaar te hebben. Zij moet daar in de toekomst aan geopereerd worden. Maar het bleek nog erger tezijn toen de arts vertelde dat dit eigenlijk alleen bij stofwisselingsziekten voorkomt. Mijn hart sloeg over en het eerste wat ik dacht was daar gaat mijn tweede gezonde kindje!
Ik ben gelijk op internet gaan zoeken, maar daar kreeg ik een deja vu met acht jaar geleden. Wat een ellende kan een kind allemaal hebben. Het probleem werd steeds groter dus voor mijn eigen gemoedsrust ben ik er maar mee gestopt.
De arts zei nog kinderstaar is zeer zeldzaam, waar heb ik dat eerder gehoord ? Wat die genen van Axel en mij allemaal samen doen weet ik niet hoor, maar wat een combinatie zijn wij samen!
Ik ben benieuwd wat er van Tyra komt. Gelukkig heeft Anouk een meer dan normale ontwikkeling. Zij doet op dit moment de tweede klas van een Engelstalige VWO opleiding, en dat stelt mij wel gerust. We moeten het medische circuit weer in en hebben een afspraak in het oogziekenhuis.
Over broers en zussen gesproken, Axel vraagt aan Marilou of ze trek heeft in een boterham, waarop Anouk direct tegen Axel zegt: Denk je zelf dat ze antwoord zal geven?
En verder om een voorbeeld te geven dat het leven van de zusjes van Marilou gewoon doorgaat, we hebben er een Duitse dochter bij voor een week ivm een uitwisselingsprojekt van Anouk haar school. Wel een erg groot gezin hoor met vier dochters!
Auf wiedersehen,
Dit bericht werd geplaatst in Dieren. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s