echt genieten in de aangepaste caravan mei 2005

Jullie dachten vast al wat is het rustig aan het Wiertz front! We zijn net een week wezen kamperen met Lou in onze caravan!Dscn1574_1
Het weer viel op zondag na erg tegen, maar die 25 graden vind Lou ook niks. Dus wij klagen niet.
Marilou slaapt alleen in onze “aangepaste” caravan, de zusjes samen in een tentje en wij samen in de voortent.
Marilou vind het heerlijk op de camping en geniet met volle teugen van ons om haar heen.
Veel meer dan vroeger, wij genieten zo van deze fase van het Rett. Ik durf het bijna niet uit te spreken. Misschien komen we Dscn1573straks, net als drie jaar geleden, weer in zwaar weer terecht.
Marilou is zeer alert, reageert op alles wat wij zeggen. Ze is gewoon stout en wat is dat leuk om te zien. Niets is velig in haar omgeving. Haar handfunctie lijkt volledig terug te keren! Ze krijgt daardoor zelfs ruzie met de zussen als de Donald Duck weereens verscheurd wordt.
Door haar aangepaste schoenen loopt zij zoveel beter, datzij zelfs van onze bosplaats wegliep. Ze is zekerder van zichzelf en neemt op en afstapjes nu opeens met gemak.
Ze kan nu opeens zoveel meer prikkels aan, ze zoekt ze ook gewoon op!
Tussen de middag is het zwembad op de camping voor andere bezoekers gesloten maar wij mogen dan met ons gezin wel zwemmen. Dat kon Marilou vroeger echt niet aan maar nu ontspande zij al na een paar minuten.
De hele week liep zij met een grote glimlach rond en probeerde zij ons in alles na te zeggen.
Uitgerust zijn we niet met 24 uurs zorg zeven dagen lang maar zo dankbaar dat dit nog mogelijk is, dat hadden wij drie jaar geleden(we waren toen al afscheid aan het nemen)niet durfen dromen.
Misschien is mijn verhaal een opsteker voor de moeders met jonge kindjes die het moeilijk hebben! Ik moest het even kwijt!
Zo hebben wij de onze caravan aangepast:

We kunnen gerust haar haar wassen met de inhoud van de boiler maar niet heel lang douchen. Er is een verdeler op de watervoorziening gezet en onder de caravan doorgetrokken. De douchekop op/in een kast laten zetten.

Wij hebben een kleine douchebrancard 160 cm lang met opvangbak(evt. nog als badje te gebruiken)via marktplaats gekocht. Daarvan het onderste gedeelte afgezaagd gedopd en zo op de treinzit geplaatst. Later heb ik nog een douchegordijn voor de gordijnen opgehangen dmv extra runners in de extra rail te plaatsen.

De kussens van de treinzit bleken zelfs nog onder de douchebrancard te passen er is dus weinig veranderd aan het interieur/uiterlijk van de caravan. Alleen zijn de zijkanten van de treinzit verstevigd.

Het toilet hebben wij aangepast met een zachte brilverkleiner en een opstapje.

Van een stapelbed hebben wij het bovenste bed verwijderd en een verlengd uitvalnet met een hoge borstwering geplaatst aan het plafond.

Een camera aangesloten voor de bewaking van Marilou.

Dit bericht werd geplaatst in filmpjes aanvallen, Uitjes. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s